Автор
Теодор Муховски

Приятелят ми се вижда с друга жена и води малката ни дъщеря при нея

Всичко вървеше добре до момента, когато дългогодишният ми приятел, с когото имаме малко момиченце, ми каза, че има нужда от пространство, след което си събра багажа и се изнесе. Въпреки всичко, ние продължихме да правим секс, но в последствие разбрах, че се вижда с друга жена - и дори води дъщеря ни на среща с нея.

Аз съм на 36 години, а той на 38. Заедно сме от пет години, а момиченцето ни е на 4 годинки.

Преди няколко месеца той разбра чрез Facebook, че жена, с която се е срещал преди да се запознаем, се е разделила със съпруга си.



От този момент отношенията ни се промениха към по-лошо. Той видимо стана по-малко любвеобилен, изглеждаше разсеян и започна да ми се кара за всичко.

След това, няколко седмици по-късно, внезапно обяви, че има нужда от пространство и се върна в апартамента си.

Стигнахме до съгласие, че той може да вижда дъщеря си толкова често, колкото му харесва, тъй като не искахме да я разстройваме още от малка.



Оттогава той идва при нас няколко пъти седмично.

Понякога я извежда навън и тя остава при него, но друг път остава за вечеря у нас. Въпреки всичко между нас, все още се имаме какво да си кажем, тръпката е жива и често завършваме вечерта със секс.

Всеки път той ми признава колко много ме обича и че просто му трябва време, за да си подреди главата.

Но миналата седмица дъщеря ми ми съобщи, че татко ѝ я е завел в дома на една хубава дама. Когато говорих за това с него, той ми каза, че с нея са просто приятели.

Главата ми е объркана. Имам чувството, че ме използва, докато в същото време започва връзка с нея.

Не ми харесва и това, че прави дъщеря ни част от това. Реших да се допитам до професионално мнение по въпроса, за да знам как да продължа объркания си живот.

Ето какво ме посъветва психологът:
„Бившият ви съпруг ви използва. Той удобно ви държи, докато реши дали има "по-добър" вариант за него.
И още по-лошо, въвлича дъщеря ви в егоистичните си игри.
Не му позволявайте да ви наранява повече. Вие и дъщеря ви заслужавате нещо по-добро.

Върнете си контрола върху живота си. Кажете му, че трябва да реши какво и кого иска и че не трябва да води момиченцето ви при тази жена.

Дайте ясно да се разбере, че продължавате живота си и няма да чакате вечно. И спрете да правите секс с него.

Бъдете учтиви, но не разкривайте прекалено чувствата си. Стабилната среда е важна за дъщеря Ви. Би било полезно и за двама ви да отидете на консултация за взаимоотношения, за да обсъдите какво да предприемете в бъдеще."