Когато сме в дълга връзка, която сякаш не върви съвсем гладко, е трудно да вземем решението дали да продължим с човека до нас, или да поемем по друг път. И въпреки че дори самото съмнение дали да бъдем с някого, трябва да ни говори достатъчно за това, че е време да прекратим отношенията си с него, ние все пак не стигаме до категорично решение. Причините за това могат да бъдат много, но днес ще се фокусираме над признаците, че е добре да си вземете почивка от половинката си.

Когато нуждите ви вече не са толкова важни

Връзката се крепи на доверие и уважение, а когато едното от двете липсва, каузата е предадена. В случая става дума за уважението и зачитането. Ако вашите нужди вече не са толкова важни за партньора ви и той не се съобразява с вас, то тогава е време да си отдъхнете един от друг.

Ако той не ви липсва, когато не сте заедно

Трудно е да задържиш интереса на партньора, когато сте във връзка от години. Но ако другият човек не ви липсва, когато не сте заедно, а по-скоро приемате временното му отсъствие като страхотен шанс за почивка, значи е време пътищата ви да се разделят. Съвсем естествено е да не мислите за половинката си във всяка минута, особено ако сте заедно от дълго време, но хората които обичаме истински, винаги ни липсват. Ако при вас няма такова чувство и вашият човек не ви липсва, трябва да знаете, че краят е дошъл.

Ако се страхувате да му посветите живота си

Човешката природа не е моногамна, но когато обичаме някого, не търсим чуждо внимание и не се страхуваме да бъдем само с него. Защото той ни е достатъчен и нямаме необходимостта да прекараме дори и само една нощ с друг. Но ако вие се страхувате от идеята да бъдете само с него цял живот, то най-вероятно това не е точният човек за вас.

Ако не ставате по-близки с времето

Когато сте в дълга връзка, има два варианта. Единият е да се сближавате все повече с човека до себе си във времето, а другият е страстта да угасне и отношенията ви да стават все по-скучни, а вие все повече да губите близостта помежду си. Ако сте попаднали на втория, трябва да знаете, че нещата няма да се оправят с времето, тъкмо обратното.

Ако лошите моменти са повече от хубавите

Или поне, ако вие обръщате повече внимание на негативното, отколкото на положителното. Това означава, че връзката ви е отегчила и човекът до вас е по-скоро дразнител, отколкото източник на щастие и любов. Съветваме ви да си потърсите щастието при друг.

Ако просто ви е страх да бъдете сами

В много от случаите хората не се разделят, просто защото им се вижда твърде сложно да напуснат някого и да търсят нов човек. А някои раздели са съпътствани и от куп други затруднения, особено когато трябва да се разделя имущество или бизнес. Но ако си дадете сметка дали искате да сте с този човек и стигнете до заключението, че просто не ви се занимава да търсите друг и да бъдете сами, значи е повече от наложително да се разделите. Животът е твърде кратък, за да правим компромиси с щастието си.

Ако усещате, че половинката ви не е партньор, а по-скоро дете

Партньорството е много важно в една връзка и ако балансът липсва, всичко е загубено. Ако усещате, че вие сте сериозната страна, а отсреща стои по-скоро едно объркано дете, отколкото достоен партньор, то тогава това не е вашият човек.

Ако връзката ви се е превърнала в бойно поле

Любовта се изразява в това да бъдете подкрепа и опора за другия човек. Връзката ви не трябва да бъде бойно поле, в което да мерите сили с опонента си. Напротив, вие трябва да бъдете екип, не противници. Ако усещате всеки ден с този човек като истинска борба, в която трябва да се доказвате, трябва да знаете, че връзката ви няма светло бъдеще.

Четете още: Емилия показа бременно коремче? (снимка)