Кой не обича да прави секс! Моля? Искате да кажете, че не всеки път ви е точно до това? Спокойно, това е напълно нормално явление. Все пак човешкият организъм е така устроен, че от време на време да има нужда от малко отдих и разтоварване дори и в това отношение. По-тревожното е, ако правите секс и си нямате никакво понятие от това що е то оргазъм.

Според учените, за да е здрава, една жена се нуждае от сексуална интимност средно от 3 до 5 пъти седмично. Ако не правите секс в продължение на 2-3 месеца, тогава здравословните проблеми са ви гарантирани. Какви по-точно са рисковете за здравето от липсата на интимни ласки, вижте сега:

Отпадналост

Ако не правите секс редовно, това неминуемо се отразява върху качеството на съня. А резултатът е повече от ясен - видът ви е повехнал, меланхоличен, а тонусът - понижен до минимум. Движите се тромаво и не ви се занимава с абсолютно нищо. Чувствате постоянна умора и изтощение дори и в ранните часове на деня.

Лошо настроение

Липсата на секс рефлектира и върху настроението. Както казахме, непълноценният сън, предизвикан от отсъствието на интимни ласки, води до нисък тонус, а оттам и до... лошо настроение, често мрънкане и умърлушен вид.

Преждевременно стареене

Редовният сексуален живот стимулира образуването на колаген - в резултат кожата е бляскава, мека, гладка и нежна. Така че правете секс, за да сте млади и красиви!

Лесна раздразнителност

Липсата на секс прави жената лесно раздразнителна, гневлива и заядлива. Такава дама може да познаете по сприхавия ѝ и невротичен характер. Настроението ѝ непрекъснато се мени от едната крайност в другата. Така че, мили дами, ако не искате околните да ви запомнят като изключително свадлива, конфликтна и зла жена, моля ви, правете повече секс!

Спад на имунитета

Нередовните прояви на интимност увеличава количеството антитела с 30% - причина за намаляването на добрия имунитет. Или с други думи казано, липсата на секс ни разболява! При продължителна липса на сексуална активност дори може да се появи открито маточно кървене, което за съжаление може да завърши и с тумори в гениталната област.

Затруднения в концентрацията

По време на полов акт умствената дейност се подобрява, и по-специално онази част от мозъка, отговаряща за дългосрочната памет. Затова и жените, които не правят секс, имат сериозни проблеми с концентрацията, често забравят и дори оставят впечатлението, че са доста глупави.

Ниска самооценка

Липсата на достатъчно сексуална интимност удря и върху женското самочувствие. Доказан факт е, че редовните любовни ласки кара жените да се чувстват женствени, привлекателни, секси и красиви. Усмивката винаги грее върху лицата им, което допълнително подсилва техния чар и самочувствие.

Четете още: Какво става с организма ни, когато спрем да правим секс