Някои казват, че спонтанността е подправката на живота, но мнозина не биха се съгласили, когато става дума за секса.

Над половината британски двойки казват, че по-скоро биха планирали кога да правят секс, отколкото да оставят романтичния момент да дойде сам. 80 на сто от двойките, които планират кога да правят секс, казват, че това подобрило сексуалния им живот.

Основната причина двойките да планират предварително кога да правят секс е желанието им за редовен секс. Мнозина от анкетираните заявили, че сексуалният им живот е замрял в миналото и за да поддържат здравословно ниво на любовния си живот, те биха планирали предварително.

Четете още: Секс и алкохол - удоволствията в живота

Други причини за планирането са натовареният работен график и опитите за зачеване, които често изискват сериозно планиране. 20 на сто от двойките споделят, че планират сексуалния си живот, така че да са в настроение, когато настъпи моментът. Две трети от жените, които отговорили така, казали, че искали да подобрят външния си вид преди секса, а мъжете заявили, че се готвели за секса като не ядели и не пиели прекалено много.

Дали загубата на спонтанност означава и загуба на магията? Две трети от двойките не мислят така, като дори заявяват, че планирането подобрило секса, пише БГНЕС.

"Сексуалният живот е нещо много лично за всички двойки и независимо колко е страстен, той лесно може да се превърне в рутина. Ако следването на график е добро за вас, тогава защо не! Всичко, което работи за вас като двойка и поддържа огъня във връзката, е добро, но просто внимавайте да не напишете графика някъде, където любопитни погледи могат да го открият", съветва Сара Бейли от сайта ukmedix.com, който осъществил изследването.

Четете още: Пикът на сексуалното желание при жените идва на 35