Автор
Теодор Муховски

Съпругът ми два пъти ми изневери с учителката на дъщеря ни и целият клас разбра за това

Когато разбрах, че съпругът ми ми е изневерил за втори път, бях съсипана и написах съобщение до най-добрата ми приятелка, в което ѝ разказах всичко. Но това не ми беше достатъчно и реших да разкрия всичко и изпратих историята в групата на класа в WhatsApp. Бях доста изненадана, когато всички майки и дори някои бащи ми изпратиха съобщения, в които ме подкрепиха.

Аз съм на 34 години, а мъжът ми е на 37. Женени сме от осем години и имаме син на седем и дъщеря на шест години.
Когато синът ми тръгна на училище, беше очевидно, че татковците харесваха учителката в начален курс - включително и съпругът ми.
Аз му се подигравах за ученическото му увлечение, но шегите ми спряха няколко месеца по-късно, когато една приятелка ми каза, че го е видяла да се измъква от дома на учителката късно вечерта. Той си призна всичко и каза, че наистина съжалява за това.

Обеща, че никога повече няма да се отклони. Винаги е бил голям пияч и първият път, когато изневери, беше в средата на наистина лош за него алкохолен период.

Обвини за изневярата алкохола и каза, че ще се отърве от него.

Наистина го намали до минимум и аз повярвах, че сме преодолели най-лошото.

Когато през септември дъщеря ни трябваше да тръгне на училище за първа година, нещата отново тръгнаха надолу.



Приехме, че за децата ни е по-добре да останат в същото училище, въпреки случката.

След това съпругът ми започна да пие отново, да се държи гадно и критично с мен и да крие телефона си. Знаех, че нещо не е наред. Скоро след това открих в телефона му доказателство, че отново се среща с учителката.

Бях съсипана, но накрая се престраших да го разкажа на всички Сега просто не мога да понеса съчувствените им погледи. Как да се справя с това? Психолог ми даде решенията по моя казус:

„Веднъж си му простила, но за съжаление явно повече не може да му се има доверие.

Нищо няма да се промени, докато не си признае за проблема с алкохола. Не можеш да го принудиш насила.



Разбира се, прекаляването с алкохола е вредно за физическото и емоционалното му здраве, но той не може да използва това като извинение за изневярата. Предстои ти да вземеш някои трудни решения.

Ако питието и другата жена означават повече за него, отколкото за теб и семейството ти, може би е най-добре да си тръгнеш заедно с децата.
Ако той не се промени, тогава потърси професионална помощ с цел да спре алкохола завинаги. Но дали заслужава още един шанс? “.



Четете още: Приятелят ми се вижда с друга жена и води малката ни дъщеря при нея