Автор
Теодор Муховски

Трите мита за изгубеното либидо или кое кара партньорите да странят от интимност

Сексът е най-интимният начин за показване на любовта между двама души. Когато той е лош или нещо не му достига, цялата връзка може да отиде по дяволите. Ако двама души са заедно от дълго време, често пъти сексуалните им отношения намаляват все повече и повече. При някои дори сексът започва редовно да липсва, поради оправдания като липса на време или твърде голяма преумора.

Когато сексуалните отношения отсъстват, отговорността може да е обща, но понякога зависи от единия от партньорите. Без секс се губи близостта, емоциите изчезват и любовта се превръща в привързаност. Затова сексът е доста важен фактор, който не бива да се пренебрегва. Той крепи всяка една връзка.



Кои са митовете за загубеното либидо? Те са точно 3 на брой.

Първи мит: Женските хормони са най-важните за либидото на жената

Твърде погрешно е да се твърди, че когато жената страда от мигрена и прекалено често не ѝ се прави секс, значи нещо в нейното либидо не е както хората и тя трябва да посети лекар. Всъщност сексуалното желание е сложно устроено и е свързано с менталното и здравословно състояние, кръвоносната система, с начина на хранене, нивото на стрес и взаимоотношенията с половинката.
Приемането на медикаменти от типа на тестостерона няма да имат дългосрочен ефект. Те ще помогнат само за физическото състояние, но не и на психическото. Когато жената няма желание за секс с мъжа, това е резултат от неудовлетвореността във връзката.



Втори мит: Емоционалната интимност гарантира секс

Емоционалната интимност е важен фактор, но не винаги е предпоставка за любовни ласки. Според сексолозите, ако сте попаднали в рутината на безплътната интимност е препоръчително да се отдадете на по-палави занимания. Експериментирайте с нови неща, разгърнете фантазията си, сменете местоположенията. Намерете време да изпитате копнеж по половинката си, без да го свързвате само със секса.



Трети мит: Когато половинката ви пожелае секс, а вие не го искате, намерете друг начин за изразяване на любовта

Когато някой е с потиснато либидо, той ще очаква същото и от партньора си. Това е доста нечестно и не винаги работи. Този егоизъм често пъти води до изневяра, а след това и до болезнена раздяла. Когато двама души решат да бъдат заедно за цял живот, това няма как да се случи без компромиси и от двете страни. На първо място това е свързано с мястото на живеене, следва кариерата, плановете за децата, битовизмите и т.н. Често пъти сексът започва да липсва, поради появата на различни битови проблеми. Сексът остава на заден план и се пази само за специални случаи. Това е много грешно, защото води до отдалечаване на партньорите.

Четете още: Искате да сте щастливи в любовта? Никога не правете тези 5 неща