Автор
Христина Кирилова

Искате да сте щастливи в любовта? Никога не правете тези 5 неща

Двойките, чиято любов е изфържала теста на времето, могат да ни научат на много неща. Например на това как да изградим отношения, които да бъдат достатъчно силни и щастливи, за да ни задържат заедно, ако не завинаги, то поне за доста дълъг период от време. За тази цел екип от психолози, които са видели и лошото, и доброто в двойките в практиката си, успяха да обобщят кои 5 неща никога не трябва да правим във връзката си, за да остане здрава и най-вече...за да остане.

Не бягайте от сериозните разговори

За да бъдат достатъчно здрави отношенията с любимия ни човек, е добре да бъдем готови за всякакви разговори с него, дори и за тези, които могат да бъдат по-трудни. Защото в истинската любов има както хубаво, така и не чак толкова хубаво. Затова правило номер едно в щастливата връзка е никога да не "замитаме под килима" проблемите, а да се стремим към разрешаването им. Не се страхувайте от сериозните разговори, а прегърнете идеята да се изправите срещу най-близкия си човек и да чуете това, което е готов да ви сподели.

Не търсете реванш

Когато двама души се обичат истински, те не правят добри неща един за друг, за да получат благодарност и реванш отсреща. Те го правят, просто защото се обичат и взаимно ги е грижа за другия. Ако чувствате, че давате много повече за партньора си, отколкото той за вас, то тогава е време за разговор, защото проблемът е в чувствата ви, а не в това колко сте направили един за друг.

Не таят гняв един към друг

Двойките, в чиито отношения щастието отдавна се е изпарило, често позволяват дребните спорове и гневът от тях, да създадат дистанция между партньорите. А това, както и да го погледнем, си е началото на края. Щастливите двойки не оставят подобни негативни емоции за дълго и разрешават проблемите, преди да продължат напред.

Не приемайте партньора си за даденост

Колкото и клиширано да звучи, никой и нищо не е даденост в този живот. Още повече човекът, когото сте избрали за свой партньор. Помежду ви трябва да има уважение, доверие и любов, за да остане до вас, в противен случай, просто ще го загубите. Щастливите двойки знаят това, заради което никога не приемат половинката си за даденост. И никога не я задължават, с каквото и да било.

Не бъдете опонент на партньора си

Когато любовта е събрала двама души, то те се превръщат в екип. Много често мъжете и жените гледат едни на други като на опоненти в личен план и това им пречи да бъдат щастливи. Партньорът ви е във вашия отбор, не в противниковия. Приемете го като най-близкия ви човек, който е до вас, за да ви помага, обича и подкрепя във всичко, вместо като враг. Ще видите колко по-различен и хубав ще бъде любовният ви живот.

Четете още: 11 неща, които мъжете ценят повече от всичко в любимата си