Всяка първа среща е много специален и изключително изнервящ момент от любовния ни живот. Правим какво ли не, за да изглеждаме максимално привлекателни, уникални и интересни за другия човек. А със сигурност сте забелязали как, когато кажете на някоя приятелка, че ще излизате с някого за първи път и след срещата тя ви попита: „Целунахте ли се?“. Сякаш нищо друго няма значение и броим срещата за „успешна“, само ако тя е завършала със сладка целувка. Но трябва ли да е така и изобщо препоръчително ли е да пристъпим към целувката още на първа среща, или е по-добре да изчакаме? Е, няма точно правило по въпроса, но ето няколко мнения на господа, свързани с тази тема:



„Винаги съм си мислел, че е хубаво целувката да се случи на втора или трета среща. Първата среща е моментът, в който трябва да се поопознаете с човека. Има други начини да покажете, че изпитвате интерес към него. Например да седнете близо до него/нея, да го/я докоснете нежно... Но като цяло няма грешно или правилно време да целунеш някого“, Димитър.



„Рядко целувам момиче на първа среща. Ако го направя, значи съм пиян и просто искам да прекарам нощта с нея“, Андрей.

„Ако почувствам химия, няма да се бавя с целувката. Това дали ще целуна момичето, или не, на първа среща зависи единствено от привличането, което трябва да бъде налице и при мен, и при нея“, Иван.

„Не е задължително да целуна момичето на първа среща, но ако всичко върви добре, обикновено виждането завършва с целувка. Между другото се чувствам много по-сигурен да понеча да целуна момичето, ако сме се виждали и преди това в компания“, Филип.


„Хората имат много странни представи за всичко, което „не трябва да се прави на първа среща“. Истината е, че трябва да правите, това което искате. Ако ще и това да значи да правите секс в гората на първа среща“, Алекс.



Четете още: Старо, но златно: Ако се карате, значи се обичате!