Уроци по прелъстяване от Марлон Брандо

12 август 2019 | 15:38
6768
3
Снимки: Getty/Images, Wikipedia
3

Този истински плейбой с благороден профил, чувствени устни и пронизващ поглед е покорил Мерилин Монро, Жаклин Кенеди, безброй актриси от най-различни страни и куп екзалтирани почитателки. Междувременно се е снимал във филми, „претопявайки“ вродения си чар в статуетка „Оскар“ и други награди. Нека си припомним кинаджийските и креватните победи на великия актьор.Първо правило – привидно безразличие

Още докато учел актьорско майсторство в театралната школа на Лий Страсбърг, Марлон Брандо усъвършенствал техниката си на прелъстяване до механична памет. Няколко жеста, открит поглед, кадифен баритон и най-важното – абсолютна естественост, допълнена от сексуален напор. Този коктейл можел да подкоси краката на всяка жена – и ефектът му бил мигновен. „За да прелъстя която и да било жена, са ми нужни не повече от две минути“, признал веднъж Брандо едва ли не с разочарование.

Брандо винаги е предпочитал екзотични момичета с латински или азиатски черти, бронзова кожа, блестящи очи и вродена грация. За това разбрала Ана Кашфи, млада статистка, дъщеря на автомобилен монтьор от Уелс, която дошла да покори Холивуд… и се представила като индийка. Кашфи наговорила на любовника си какво ли не за годините, прекарани на брега на река Ганг, за тайните на индуизма, впечатлила го с нагледни илюстрации на пози от „Кама сутра“ – и Брандо се хванал на въдицата. Чак по време на сватбената церемония един пияница в износено сако се представил като бащата на Ана и издал „тайната“ на произхода ѝ. Актьорът обаче нямало накъде да отстъпва – Кашфи очаквала дете. Чувството за отговорност у Марлон надделяло, но само за малко – след сватбата той започнал да изневерява на жена си, може би отмъщавайки ѝ за нейната хитрост.


Анна Кашфи

„Колекцията“ на Брандо бързо се увеличавала, а Ана през това време колекционирала вредни зависимости – наркотици, алкохол, депресия и опити за самоубийство. Година по-късно двамата решили да се разведат. По-късно в мемоарите си Кашфи с плашеща дребнавост изброила недостатъците на Марлон: „В любовта той беше много егоистичен партньор, търсещ страст и естественост, но в гамата на чувствата му абсолютно липсваше нежност. Аз знаех, че Брандо има сексуални връзки от какъв ли не тип. Той казваше, че иска да пробва всичко.“

Ако вярваме на Ана, само поредица от фатални случайности я е накарала да се омъжи за Марлон. Явно нараненото женско самолюбие не ѝ е позволило да остави миналото си като приятен спомен. След развода двамата дълго се борили за опеката над общия си син. Брандо дочувал слухове, че Ана живее в изоставена каравана без ток и отопление, за да спести пари за наркотици. Когато след поредно предозиране Ана била откарана в болница, Марлон взел детето.

Второ правило – настойчивост и търпение

"Често само смелост не стига, иска се и нахалство."

Втората съпруга на Брандо, индонезийската актриса Мовита Кастенада, прочула се с любовната си връзка с Кларк Гейбъл, поначало отхвърляла Брандо. Веднъж той блъскал на вратата на дома ѝ, а тя му хвърлила в лицето годежен пръстен, заплашвайки го да извика полиция. Но вместо това се наложило да извика свещеник – на 4 юни 1960 г. двамата се оженили. Тогава Марлон бил на 36 години.

Марлон Брандо и Мовита Кастенада

Но Кастенада дори и на 43 години държала повече на собствените си нерви, отколкото на мъжа си. „Да се показвам публично с Брандо означаваше да угаждам на чудатостите на феновете му“, признала тя пред журналисти. „Някои изпадаха в умиление, други се видиотяваха, ставаха неми, глухи, пелтеци или пък още по-зле – опитваха се да подражават на грубия му маниер на говорене.“

Трето правило - хипноза

"Ако внушиш на жената, че тя е различна от всички останали, които си имал в живота си, успехът ти е гарантиран."

След година постоянни разногласия вторият брак бил сменен от трети. Този път ненаситният актьор избрал за своя жена гражданката на Таити Тарита Терипай. На 19 години тя водела скромен живот като миячка на съдове в хотел, докато не била харесана на кастинга за филма „Бунтът на Баунти“. В главната роля бил Брандо и той сам избирал коя да му партнира. Не оставил без внимание нито едно от 16-те момичета, усамотявайки се с всяка начинаеща актриса в хотелската си стая… Само Тарита отказала да отиде там с прочутия актьор.

Марлон Брандо и Терита Терипай

Шокираният Брандо (техниката му от две минути изведнъж не проработила) веднага я избрал за главната роля – Тарита имала страхотна фигура. Марлон в продължение на половин година ухажвал красавицата, която си била наумила, че той е „лошо момче“. „Тя никога нямаше да си легне с него, докато наоколо се навъртаха всичките онези хубавици, които го обслужваха по всяко време“, си спомня биографът на актьора Питър Менсфо. Марлон приел за кратко правилата на играта и през 1962 г. за трети (и последен) път се насладил на сватбения марш на Менделсон. По време на сватбената вечеря Тарита се показала пред гостите възхитително разголена, предизвиквайки похотливи погледи у мъжете и зле скрита завист у жените. Обсебен от страстта си, Брандо дори купил група малки атоли край Таити и си построил къща там, която станала негово любимо жилище. Бракът им неочаквано се оказал траен – разделили се чак след 20 години, в средата на 80-те. Но това, разбира се, не означава, че връзката им е била идеална.

Четвърто правило – сладкодумие или умение да поддържаш разговор на всякакви теми.

Марлон Брандо имал много общо с друг секссимвол от онова време – Мерилин Монро. И двамата били заобиколени от любовници, но дълбоко в себе си се чувствали неразбрани. Връзката им се превърнала в леко приятелство, безтегловно и ненатрапчиво като аромата на хризантема. Двамата се запознали на парти и веднага изпитали взаимна симпатия. Именно на Мерилин Брандо казал най-искрените си думи: „Ние имаме нуждата да обичаме.

Мерилин Монро и Марлон Брандо

Това е единственият смисъл на живота ни. А аз не мога да обичам. Не мога да намеря човек, който да ме накара да забравя за себе си.“ Мерилин се чувствала добре с Брандо, но само дотам. Двамата се срещнали без любов и се разделили без съжаление.Пето правило – ехото на любовните победи

„През първата половина от живота си работиш за името си, през втората половина от живота ти името работи за теб.“

Второто отклонение от „екзотичните“ вкусове била Жаклин Кенеди. Тази волева и силна жена след смъртта на президента дълги години водела двойнствен живот. Пред публика тя играела ролята на покрусена вдовица, но междувременно в живота ѝ имало много мъже. Жаклин разрушавала чужди бракове, живеейки с роднините на покойния си съпруг. През лятото на 1964 г. бившата „първа лейди“ имала връзка с Брандо.

Жаклин Кенеди

Този романс бил бурен и кратък – двамата се срещнали няколко пъти, актьорът я поканил на гости. Жаклин наистина се влюбила, но Марлон не можел да понася някой да го контролира. Освен това не си падал по тайните връзки, а Джаки искала всичко да става строго секретно. „Тя беше невероятна жена, която използваше умело чара си“, признал по-късно Марлон.

Шесто правило – чувство за хумор и пари


Брандо мразел активистките-феминистки и жените-вамп. Италианската актриса Ана Маняни, която била с 16 години по-възрастна от Брандо, се опитала да го прелъсти в един от хотелите на Бевърли Хилс и претърпяла поражение. „Аз усетих как тя настойчиво ме побутва към леглото. Тази сцена ми напомни за особеностите на някои самки при насекомите, които приключват акта с убийство на мъжкия… Затова се оттеглих“, заявил по-късно актьорът.


Ана Маняни и Марлон Брандо

Чак до последните дни от живота си Брандо бил заобиколен от предани любовници… На 3 юли 2004 г. в огромния си дом в Таити 80-годишният полов ветеран, обгрижен от остатъка от харема си (8 жени на възраст от 20 и нещо до близо 60 години) танцувал последното си танго. Докато не дошла последната му фатална партньорка – смъртта. Но този последен романс със сигурност е засенчен от цяла поредица живи прекрасни жени, които са били до този актьор през живота му.

Четете още: Уроци по любов от Мата Хари

Коментари

3
  13 август 2019 | 01:50 отговор
 

С една дума " голям курвар", е бил.Той е зодия " Плъх"и те са женкари от класа.

 
2
  13 август 2019 | 01:46 отговор
 

Клаудия Кардинале разказа в интервю, че един път и тропал на вратата на хотела,"Ти си Овен и аз съм Овен, хайде дс правим секс", и тя хубава изгонила.

 
1 Ломски
  12 август 2019 | 19:36 отговор
 

Няма значение какви са му техниките за прелъстяване , вазното е , че беше красив и сексапилен мъж, това са искали жените ! Ако си грозен и дебел , каквито щеш техники прилагай - ефекта ще е нулев !!!!

 
 
Делян Пеевски
12 август 2019 | 23:26

Не си прав колега.Виж Митьо Пищова на какво прилича,а колко "миски" е насапунисал в "жакузито".

Добави Коментар

Най-четени