Автор
Теодор Муховски

Видях снимка на зет ми в сайт за запознанства – дали да кажа на сестра ми?

Моят зет е сложил профила си в сайт за запознанства. Не знам какво да направя. Той е със сестра ми от 19 години и имат двама сина.

Аз съм на 41 години и се разделих с приятеля си преди година. Наскоро се почувствах готова да се срещам отново с потенциални партньори, затова се регистрирах в сайт за запознанства.

Започнах да скролвам момчетата, но тогава една снимка ме спря и стъписа - разпознах, че на нея е моят зет!



Веднага направих скрийншот на телефона си и реших, че трябва спешно да поговоря с него. Той работи в магазин. Изненада, че ме вижда в работно време. Казах му, че трябва да поговорим в обедната му почивка.

Когато застанах срещу него в прав текст го попитах дали сестра ми е наясно какво прави зад гърба ѝ.

Той побеля като лист и каза: "Не. Тя не трябва да знае. Но аз имам много сериозни причини да правя това, което правя."

Не съм сигурен, че сестра ми ще се съгласи с неговата теза и знам, че щеше стане страшно за него, ако тя разбере.

След случката го отбягвам и продължавам да избягвам поканите на сестра ми за неделен обяд. Не знам как да реагирам, когато ги видя.
Сестра ми е на 46 години, а зет ми - на 49. Синовете им са на 18 и 15 години. Правят много неща заедно и имат богат социален живот.



Защо той би искал да ѝ изневерява?

Изкушавам се да кажа на сестра ми, но това е трудна ситуация за мен. Понякога тя изпада в депресия и не искам да влошавам нещата за нея.

Но със сигурност си заслужава да знае какъв подлец е мъжът ѝ.
Реших да се допитам до професионално мнение и ето отговорът, който получих:

Вероятно е във връзката им да се случват неща, за които ти не подозираш. Възможно е тя да е наясно какво прави той. Но ако ѝ кажеш за това, което си видяла, това ще я разстрои много и тя може да си го изкара на теб.



Ако пък не знае какво се случва, може да се почувства смутена, дори засрамена, че сестра ѝ е обърнала внимание на нещо, което е трябвало да разбере сама.

Ако подозира, че съпругът ѝ изневерява, може би трябва да си остане между тях и да намерят път да разрешат сами проблема.
Ако се конфронтираш с нея, това ще отнеме нейната стратегия за справяне с проблема.

Опитай се да поговориш отново със зет си и му кажи, че ще е по-добре да се консултира с психолог, отколкото да рискува брака си - това може да е достатъчно, за да го накара да се замисли дали да продължава по същия начин.



Четете още: След любовна раздяла: Веднага изхвърлете тези предмети от дома си