Автор
Ива Петрова

Влюбени сте, но ви е страх: Как да покажете чувствата си, без да ви наранят

Искрената, мечтаната от всички ни любов е възможна само при честен и съзнателен отказ от любовни игрички.

Когато никой не тича след никого. Тихата радост - тя ще ви подскаже! Открили същото чувство в себе си, двама души лесно и естествено се предават един на друг. Взаимно. Напълно. Без да оставят път за измъкване за себе си.

Ако виждате реципрочност на желанието у партньора си - просто излезте от пашкула си и го изхвърлете в полза на единството с любимия човек. Но не преди това - иначе ще се нараните. И не по-късно - в противен случай има риск душата на другия вече да не ви чака.



Когато един човек прави обяснения в любов - искрено, чистосърдечно, без игри, а другият отговаря: "Не съм готов (или не съм готова), трябва да помисля ..." Какво се случва с душата на първия? Предусещате отговора, нали? Точно така, свива се. И ако втората душа (веднага или след това) каже в отговор на това нещо от сорта: „е, нека опитаме ...“, първата (еуфорично) може да чуе това като положителен отговор, но това НЕ е положителен отговор. Първият партньор ще трябва да угажда на втория през целия си живот. За да не го изоставят. Това е жест на снизхождение, а не равностойно признание.



Но как да не сбъркате, как да направите обяснението си в любов нито по-рано, нито по-късно, тоест - навреме? Не се подлъгвайте от идеята, от вътрешните си образи и дългоочаквани картинки, не вървете след силната си емоция. Намерете пространството на вътрешния си покой.

Слушайте сърцето си. Ако в него има тиха радост - тя ще ви покаже, кога е рано, кога е късно! Сърцето работи като точен часовник.

Четете още: Какво ще се случи с тялото ви, ако не правите секс в продължение на една година