Автор
Ива Петрова

Всичко е наред: 9 опасни изречения, които всяка жена казва на половинката си

Едни от най-опасните твърдения, които мъжът може да чуе от жената до себе си: "Всичко е наред", "Добре, хубаво".

Опасни тъй като жените обикновено ги използват в самия край на спора - когато се смятат за прави и искат да накарат мъжа да млъкне.

"Бързам! Дай ми пет минути!", "Имаш пет минути"

Тази фраза може да се тълкува по два начина. Ако една жена я е произнесла преди да започне да се приготвя да излезе от дома си, "пет минути" при нея се равняват минимум на половин час. Но ако на него са му дадени само пет минути да гледа първото полувреме на футболен мач, преди да започне да "помага в къщата", бъдете сигурни - ще бъдат точно пет минути и нито секунда повече!

Това си е истинско затишие пред буря. Това „нищо“ очевидно означава нещо, така че бъдете нащрек. Кавгите, които започват с „нищо особено не се случи“, обикновено завършват доста лошо.



"Е, добре, давай, продължавай така"


Това е предизвикателство, а не решение. Така че в никакъв случай не продължавайте!

Тежка, силна въздишка

Това невербално внушение често се разбира погрешно от мъжете. Силната въздишка за него означава: тя си мисли, че съм пълен идиот и не разбира защо дори си губи времето да стои тук и да спори за нищо.

"Всичко е наред"

Едно от най-опасните твърдения, които мъжът може да чуе от жената. „Всичко е наред“ означава, че тя отделя време и сили, за да разбере кога и как ще платите за грешките си.

"Благодаря ти"

Ако една жена каже благодаря, не питайте защо. Просто ѝ кажете - "няма защо". Има обаче един тънък момент: ако вместо просто „благодаря“ чуете от устата ѝ „много ти благодаря!“ (като ударението върху думата „много“), веднага трябва да забележите тънкия сарказъм, който звучи в нейния глас. След това никога не казвайте "няма защо" за нищо на света.

"Няма значение"


Това е елегантен женствен начин да се изпрати един мъж на майната си.



"Не се притеснявай, аз ще..."

Друго заплашително изказване, най-често изречено в момента, когато една жена вече е помолила мъжа да направи нещо няколко пъти (да изхвърли боклука, да събере чорапите из къщата) и установи, че той дори не е станал от стола си, тя започва да прави всичко сама.

По-късно тази ситуация ще доведе до глупавия мъжки въпрос: "Какво не е наред?" и женския отговор – тежка въздишка със съответния заплашителен подтекст.

Четете още: Съсипан съм: След страстна нощ с колежката ми, тя реши да напусне съпруга си