Автор
Христина Кирилова

Закъсняла изповед: След 16 години жена ми призна, че спи с най-добрия ми приятел

Колкото и да обичаме половинката си и да се кълнем в искреността помежду ни, гаранция за това, че никога няма да бъдем предадени, не съществува. А от изневярата обикновено боли, при това още повече в случаи като този, с който се сблъскваме днес - любимият ни човек да се окаже в прегръдките на най-близкия приятел. Едно е сигурно - никога не бихте искали да бъдете на мястото на главния ни герой:

"След 16 години брак, съпругата ми ми призна, че е имала 2-годишна афера с най-добрия ми приятел. Напълно прекратих отношенията си с него, но на нея много искам да простя. Все още я обичам и искам да сме заедно, но не знам как да преглътна предателството ѝ.

Заедно сме още от тийнейджъри и винаги съм я обожавал. Никога не съм предполагал, че е способна да ми забие нож в гърба. Най-добрият ми приятел също е в живота ми още от училищните години, което прави тази изневяра още по-тежка за мен. А начинът, по който научих за тайната им връзка, наистина ме потресе.

Моят приятел също е женен и случайно срещнах жена му. Заговорихме се, нямаше нищо необичайно, докато в един момент тя не ме попита как се чувствам и как се справям с предателството. Мислеше, че знам за връзката им, но всъщност бях шокиран, защото нямах никаква идея. Веднага след това попитах съпругата ми дали това, което жената на най-добрия ми приятел, е вярно. И тогава чух признанието, от което винаги съм се страхувал...

Бях шокиран, натъжен, ядосан, объркан. Никога не съм очаквал такова двойно предателство, боли ме. Не мога да повярвам, че жена ми и най-добрият ми приятел са имали връзка зад гърба ми цели две години. Тя ми разказа всичко и ми сподели, че това се е случило в период, в който се е чувствала пренебрегната от мен, защото работех прекалено много и не ми оставаше време за нея. Чувствала е, че я приемам за даденост и напълно съм игнорирал това, което се е опитвала да ми каже.

Искала да бъде желана, да усети страст и най-добрият ми приятел ѝ е дал тези неща. Виждали са се скришно, правели са секс по хотели, в колата. Получвала е тръпката, която аз, дори не съм забелязал, че не ѝ давам. Със сигурност никога повече няма да потърся този "приятел", но искам да дам втори шанс на брака си.

Днес със съпругата ми спим в отделни стаи и ми е много трудно и тежко. Почти не си говорим, но съм сигурен, че не искам да я загубя. Как обаче мога да забравя за случилото си и просто да продължим заедно напред?", М.

Вие какъв съвет бихте дали на този мъж?

Четете още: 7 основателни причини да изгоните мъжа си веднага. Ама ВЕДНАГА