Автор
Woman.bg

Защо любовницата е обект на омраза, а на него му се прощава?

Когато лягате и се будите до някого, кроите планове за бъдещето с него, а още повече, ако се стигне до реализирането на част от тези планове, минете под венчилото с благоверния, народите му куп дечица и т.н., и т.н., не се замисляте, че в един хубав слънчев ден може да се окаже, че този човек е обърнал гръб на вас и клетвите за вярност, които ви е дал.

Розовият балон се пуква, приказката свършва и се оказва, че принцът на белия кон си има нова принцеса. Мъжът до вас има любовница. Интересното обаче е, че целият гняв, който този развой на събитията носи със себе си, се насочва към другата жена. Тя става обект на огън и жупел, тя е благославяна до девето коляно, а на неверника някак си му се разминава между капките. Но защо е подобно развитието на ситуацията и свързано ли е с интелектуалното развитие на обществото ни?

Защото истината е, че макар да живеем в ХХI век, още имаме доста назадничаво мислене. Сексуалната разкрепостеност и голямата бройка на интимните партньори са фактори, които спечелват на дамите славата на леки жени, но пък същевременно превръщат мъжете в модели за подражание.

Сексуалният нaгон при нежната половина от човечеството е нещо срамно, а при мъжете нормално, дори повод за гордост. Обществото незнайно как е достигнало до изводите, че на вторите не им се налага да го възпират. Приема се за нормално мъжете да имат по-необуздано сексуално поведение, на тях им е позволено не само да имат повече опит в интимен план, но и да кривват от правия път.

От всевъзможно места ни се втълпява, че мъжете разграничават секса от любовта и затова, видиш ли, те можели да спят с куцо и сакато, но пак да ни обичат. Поради това и жените инстинктивно нападат не изневеряващия, а тази, с която е изневерил, защото ни е закодирано вярването, че е нормално мъжете да са слаби и да не могат да се противопоставят на сексуалното желание. Вижте обаче за жените това е недопустимо. Онази автоматично си спечелва образа на лека жена, защото просто на представителките на нежната половина от човечеството не им е позволено да имат слаби ангели или силно желание за секс. Но после обществото ни било модерно.

Много дами пък насочват гнева си към другата жена, а не към половинката си, защото не искат да приемат фактите. Ако гледат на любовницата като на подла и подмолна жена, изкусила съпруга им и разбила тяхното здраво и щастливо семейство, няма да им се налага се сблъскат с реалността и да признаят, че може би и те имат някаква вина за случилото се. Инерцията в брака, рутината, еднообразието, това са най-честите причини за кръшкането на мъжете. Но признавайки ги, значи да обвиним и себе си, а е далеч по-лесно за нещастната развръзка да ни е виновен друг.

Четете още: 4 тантра практики за разтърсващ секс