Защо жените заемат мъжката роля? Защото кавалери вече няма

14 май 2022 | 06:38
1246
2
снимки: Pexels
2

Ние не живеем в мъжки свят, ние живеем в света на силните, независими жени, които все повече се превръщат в мъже. И макар външно да остават красиви и нежни, водят житейските си борби наравно с господата. Финансите в много домове се делят поравно, но домакинските задължения си остават "женска работа". Жените вече сменят изгорелите крушки, сменят спуканата си гума на колата, но в същото време външно са "топ" - маникюрът трябва да бъде перфектен, а дрехите чисти и изпрани. Което също е "женска работа". 

жена

Как жените се превърнаха в красавици с мъжка сила? Господата ли изчезнаха, или сами сме си виновни, че се грижим за всичко? 

Истината е, че много често дамите сами се заявяват като глава на семейството. Защото в работната си среда са водещи фигури и всекидневно трябва да взимат важни решения. А много от тези жени вече имат деца, дъщери, които възпитават в същия независим дух. Но мили момичета, ако искате да водите добър и спокоен живот, то е добре тази независимост да има своите разумни граници. 

А запитвали ли сте се някога защо мъжът ви сякаш не ви оценява и не разбира каква супермадама има до себе си? Не отричайте, знаем че го правите. Защото е истина - поемайки всички отговорности вкъщи, вие просто отнемате от мъжествеността на любимия си. Лишили сте го от всякакви поводи за размисъл и грижа, а той се чувства по-скоро безполезен покрай вас, отколкото като мъжа на мечтите ви. И по този начин го превръщате в жена. И моментът, в който отношеията ви ще започнат да страдат, уж заради неговата липса на инициативност, няма да закъснеят. Открийте баланса и ще бъдете обгрижвана дама отново.

Но преди да предприемете, каквито и да било действия, потърсете вътрешния си мир. Приемете, че поведението ви в офиса няма място у дома. И ако на работа взимате най-добрите решения, то разберете, че вкъщи може да се отпуснете и да се доверите за някои задължения на любимия си. Вярвайте, ако той прояви желание, ще направи всичко по най-добрия начин и хармонията помежду ви ще възтържествува отново. 

мъж, жена

Откажете се от контрола, покажете че вярвате в способностите на вашия човек. Позволете си да бъдете жена отново. Нека той бъде вашият герой, а вие неговата слабост. 

Четете още: 5 признака, по които можете да разберете дали ТОЙ ще ви направи щастлива

 


Още по темата

Коментари

2
  16 май 2022 | 11:06 отговор
 

Пука им на жените за кавалерството. Първо гледат паричките дали са адекватни, после можем да си говорим за кавалерство и глупости.

 
1 Иван
  14 май 2022 | 16:57 отговор
 

Престанете да раздувате глупости. Който е бил нормален мъж и кавалер, пак си е такъв. Който е бил мухльо и простак, също пак ще си бъде. Същото се отнася и за жените. А ако някоя иска 24 часа в денонощието да бъде президент на многонационална корпорация, ние нямаме нищо против, но и нямаме нужда от такава. Нека си плаче над чашата с приятелки, че няма истински мъже. Ами няма. За такива като нея няма. Истински мъже има за истинските жени, или по-точно нормални мъже има за нормалните жени. Президентките и генералните директорки да си намерят мъже по техен вкус. Или да не си намират. Това нас изобщо не ни интересува.

 

Добави Коментар

Най-четени