Автор
Woman.bg

Жените, които имитират оргазъм, са по-склонни към изневяра

Ново проучване направи интересна връзка между имитирането на оргазъм и изневярата. Пикантното откритие направи екип учени от САЩ, които твърдят, че подобен тип поведение в леглото от страна на дамите увеличава значително риска от прелюбодеяние.

Истината е, че женският оргазъм е сложно явление и си има своите специфични характеристики. Не всички оргазми при дамите са толкова интензивни, колкото при мъжете. Около 10% от жените имат проблеми с достигането до какъвто и да било оргазъм. Вероятността за достигане до оргазъм при жените нараства с възрастта. Някои жени (между 53 и 67% според различните проучвания) симулират оргазъм. Сред най-разпространените причини за това са чувството на несигурност и страх от възможна сексуална дисфункция, увеличаване на възбудата, но не са малко жените, които се преструват, че достигат до оргазъм, за да спестят ниското самочувствие на партньора.

Последното обаче може да отприщи сериозни последствия. По време на проучване американски учени са установили, че колкото по-често жените решават да имитират оргазъм, толкова по-привлекателна им се струва идеята за леко залитане в друго легло.

Според психолозите обяснението е простичко. Очевидно е, че оргазъм имитират онези жени, които не получават достатъчно удовлетворение в леглото. По една или друга причина дамите не обсъждат този проблем с партньора си, или просто не виждат смисъл в това.

Вследствие на многобройните несполучливи опити за достигане до мечтания връх, обяснимо е жените да потърсят друг по-умел или съблазнителен партньор, с когото биха достигнали по-лесно до така жадуваното удоволствие.

Всъщност спокойно - имитирането на оргазъм съвсем не означава, че тя ще се хвърли в леглото на първия срещнат, но е причина както за сериозен разговор между партньорите, така и сигурен знак, че мъжът трябва да обърне повече внимание на нуждите и желанията и на своята нежна половинка.

Четете още: Всички мъже ли изневеряват?