Жените показват обичта си с целувки, а мъжете с домакинска работа

13 август 2012 | 15:02
78785
24
24

Мъжете могат да разберат доколко партньорката им ги обича по броя на прегръдките и целувките, показва ново изследване.

То признава, че мъжете не са романтични по природа - тяхната идея за обич е да вършат домакинска работа или да са активни в спалнята. Но това не означава, че те са по-малко обичливи, просто изразяват чувствата си по различен начин от жените, показва изследването на университета в Тексас след допитване до 168 двойки за техния брак.

Изследването показало, че докато жените показват любовта си, като скриват негативните мисли и чувства, мъжете допринасят за успешния брак като прекарват повече време в споделяне на дейности като миене на съдове, хобита или като инициират сексуална активност, предаде БГНЕС.

 

На жените може и да не им се вярва, но съпрузите им са точно толкова обичливи, колкото тях самите, като използват по-широка гама от поведения. Двойките трябвало да отговарят на въпроси по четири аспекта от брака им два месеца след сватбата, на първата и втората годишнина и 13 години по-късно.

Учените питали всеки един от участниците доколко близък чувства съпруга или съпругата си, включително поредица от въпроси за поведението им в последните 24 часа.

 

Те установили, че съпругите "показват любовта си като прибягват до емоционалния климат на брака", докато мъжката любов "създава среда, която кара съпрузите да извършват дейности заедно".

Жените по-рядко мъмрят съпрузите си и ги прегръщат и целуват, ако изпитват силна любов. Те се съсредоточавали върху здравата емоционална връзка за доброто на брака, като потискали негативните мисли и чувства. Съпрузите, които изпитвали силна любов, било по-вероятно да предлагат секс на съпругата си, като според изследователите това потвърждава тезата, че сексът е важен канал, чрез който мъжете изразяват любовните си чувства.

Още по темата

Коментари

24 aaaaa
  20 януари 2016 | 21:11 отговор
 

ми що пък да нямат хем кариера ,хем деца ,разбира се ,че става

 
23
  19 юни 2015 | 23:45 отговор
 

 
22 Жена
  03 декември 2014 | 16:34 отговор
 

дам, типично, пак някой се чуди защо жените искат да избягат от вечната слугинска, пардон домакинска работа, но никой мъж не иска да пипне нищо от същата тази работа

 
21 Жена
  03 декември 2014 | 16:34 отговор
 

дам, типично, пак някой се чуди защо жените искат да избягат от вечната слугинска, пардон домакинска работа, но никой мъж не иска да пипне нищо от същата тази работа

 
20 нея
  22 август 2012 | 14:12 отговор
 

Струва ми се, че разсъждаваш наивно. Да, много семейства не са готови за деца, но въпреки това ги отглеждат - с трудности, лишения, жертви и честен труд. Ако следваме твоята логика, то в България би следвало само 10% от българските семейства да имат деца. А циганите така или иначе се разможават без да мислят. Това, което казах, е че при съществуващата икономическа ситуация в България (и Европа като цяло), моделът на семейство (статистически погледнато), в който мъжът работи, а жена му гледа децата и харчи парите му е направо утопичен. Относно заяждането ти - това, че обичаш предизвикателствата, не означава, че нещо не ти е наред. Напротив - за мен неприемливо е съществуването на мрънкащи търтеи от мъжки и женски пол и златотърсачки.

 
19 А до нея
  21 август 2012 | 18:33 отговор
 

Първо, много хора създават деца без да имат необходимите условия за отглеждането им. Ако аз исках да имам деца, първо щях да се уверя, че имам необходимите условия за това. Второ, не съм изненадан, че искаш животът ти да бъде труден, по твоите думи. Аз лично не мисля, че животът на жените в патриархално общество е лесен, но както и да е. При вас винаги трябва да има нещо, което не ви е в ред, да има драма, иначе не ви е интересно.

 
18 нея до А
  16 август 2012 | 19:49 отговор
 

Разбира се, че става. Все пак съм веган ;) Естествено, няма лесен начин, но предпочитам да ми е трудно, НО да бъда пълноценна личност И пълноправен член на модерно семейство, а не бременна слугиня цял живот. Да, животът ми би бил много по-лесен в патриархално общество. Но защо си мислиш, че искам да е такъв? Освен това, замисли се - изборът на жената да работи не е мотивиран само от желание са еманципация. Колко от българските мъже реално могат самостоятелно да издържат семейство с деца? Ако децата ти тънат в мизерия, негативите непременно ще са по-големи от тези при евентуалното им лишаване от постоянно родителско присъствие. Така че, дори българката да няма нищо против да си стои в къщи и да се грижи за дома и семейството си, тя трябва да избере да работи.

 
17 А
  16 август 2012 | 15:13 отговор
 

Жените трябва да разберат, че не може да имат цялото агне и да са сити едновременно. Не става! Изберете си само едното от двете. Вие си решавате.

 
16 А до нея
  16 август 2012 | 15:10 отговор
 

Самото ти определение на женската роля като "бременна прислужница" ми говори, че и ти самата си някак недоволна от това, че си жена. Жената няма нужда да ходи на работа от 9 до 5, защото ролята и на домакиня и майка не изисква да се занимава с изкарването на семейния доход. Проблемите в семействата произхождат точно от такива неща - жени, които искат да са кариеристки, но в същото време да отглеждат деца. Ми, просто не става! От това страдат много деца, защото и двамата родители са на бачкане през деня, а те трябва да седят с гледачка или да са в детска градина. Отделянето и от двамата родители в първите 5 години се отразява зле на децата. Виждам го всеки ден, защото имам трима племенници, чийто родители работят през целия ден.

 
15 нея до А
  16 август 2012 | 12:05 отговор
 

Моделът, който описваш, е морално остарял. Няма да коментирам причините и стечението на обстоятелствата, довели ни до съвременния такъв. Съгласи се, че ако и двамата работите по цял ден, е редно и двамата да отделяте време и усилия за поддържането на дома и възпитанието на децата. Не може една жена да работи от 9 до 5, а от 6 до полунощ на готви, чисти, пере и пише домашни, докато мъжа й гледа ТВ или пие с приятели. Съжалявам, ако те хвърлям в потрес, но ролята на жената отдавна не е на бременна прислужница.

 

Добави Коментар

Най-четени