При това не е задължително въпросните мъже да мислят за бившите си половинки през деня.

Напротив, мнозинството от тях заявили, че са много доволни от настоящата си връзка. Макар романтичните девойки да смятат, че са обект на сънищата на половинката си, в действителност те са изместени в нощния сън на партньорите си от негови колежки или началнички. 26% признават, че сънуват колежки или дори тъщата си.

За разлика от силния пол, една трета от британските жени казват, че през нощта сънуват настоящия си партньор, следван непосредствено от сънища за родителите или децата им. Изследването, което било осъществено от компанията Premier Inn, обхванало 2000 британци, които трябвало да разкажат за своите сънища.

Допитването установило още, че близките приятелки на жените също оказват влияние върху сънищата им, като една трета от дамите признали, че често сънуват свои приятелки. 20% път заявили, че сънуват хора, които никога не са срещали.

Стресът и напрежението от ежедневието също се отразяват на сънищата, като 31 на сто от участниците заявили, че сънуват важни неща, за които са си мислели през деня. Заради трудната икономическа обстановка 20 на сто от жителите на Острова сънуват повече, ако са под напрежение, което показва, че на хората им е все по-трудно да забравят за работата си, дори докато спят, пише БГНЕС.