Знаете ли, че мъжете се страхуват от секса без обвързване? Вижте защо!

Колкото и странно да звучи, това е факт - мъжете, дори и най-гордите женкари сред тях, се страхуват от секса без обвързване. И дори да ви се струва невероятно, защото всички сме имали подобни забежки и господата по никакъв начин не показват, че се притесняват от креватните игри без те да прераснат във връзка, е абсолютно вярно. Това е така по 4 конкретни причини, някои от които наистина ще ви учудят:

Болести, предавани по полов път

Сексът за една нощ или по-скоро този, който дори и да се повтаря с един и същ партньор, са прекрасно поле за всякакви експерименти. Особено когато го правите с човек, към когото не сте емоционално привързани. Но да не забравяме - вероятно не сте си единствената опция за креватни забавления и това винаги води до риск от зараза с болест, предавна по полов път. И макар мъжете често да не показват, че се притесняват от това, всъщност мислят по този въпрос също толкова, колкото и дамите. Ето защо те избягват неангажиращия секс и биха предпочели спокойствието пред разнообразието.

Нежелана бременност

Може би това е най-големият им страх и тази причина вероятно никак не ви учудва. Затова бъдете сигурни, че той никога няма да се съгласи да преспи с вас без предпазни средства, ако желае да бъдете единствено интимни партньори.

Опасността от отговорност

Мъжете са безкрайно привлечени от идеята за отворена връзка и за секса без ангажименти от една страна, но от друга се притесняват, защото е възможно партньорът им да промени очакванията си, които да не могат да оправдаят. Ето защо, когато отношенията стигат до секс без никакви ангажименти, обикновено това не случва повече от 1-2 пъти.

Загубата на контрол

Колкото и да се гордеят с полигамната си природа, господата тайничко мечтаят да намерят жената, с която да се задомят. И определено искат да знаят, че тя е само и единствено с тях. А когато от самото начало заявят категорично, че всичко опира единствено до секс, при това без никакви ангажименти и не особено често, мъжете губят контрол над ситуацията. И това тайно ги влудява, но няма да го признаят. Господата се тревожат, че ще остареят без любяща половинка и затова предпочитат да заменят секс игрите с нещо много по-истинско и ценно. След като се наживеят, разбира се.

Четете още: Мъжът винаги иска да ти е първият. Защо?