Автор
Цвета Герчева

Детският рожден ден - 3 трика как да стане перфектен

Едва ли има нещо по-сладко от това да видиш как детето ти духва първата свещичка на тортата си, но пък всеки, който го е усетил, знае, че желанията и мечтите се сбъдват. И децата са доказателството за това. А когато трябва да организираме празник за най-малките, еуфорията традиционно е голяма. Но това изобщо не означава, че трябва да се съсипваме с организация, да се притесняваме за всички детайли и да превърнем празничния ден в една ужасна поредица от напрегнати ситуации.

Парти експертите съветват да спазваме няколко много прости правила, за да организираме перфектния рожден ден за детето си. Те са лесни, логични и прости, важното е да имате желание да ги следвате и да сте убедени, че усмивката на мама и татко са най-хубавият подарък за всеки малчуган.

И така - рожденият ден се случва абсолютно всяка година :) Но как да се подготвим за него?

Къде да бъде купона

Големият въпрос винаги е къде да съберем малките разбойници за един весел, щур рожден ден? Много родители предпочитат детските клубове. Парти експертите обаче съветват да направим рождения ден вкъщи. Когато детето е в дома си, то се чувства по-сигурно, а когато каните приятелите му на гости, те общуват с него по-активно, научават нови неща за личността му (например как изглежда стаята му и какви книги и играчки има) и това укрепва детското приятелство. "Не го подценявайте, защото това е наистина важно", казват специалистите.

Направете сами поканите

Ако искате детето ви да разбере колко е специален неговият празник, включете го активно във всички приготовления. Накарайте го да очаква и да се вълнува истински. Напишете сами поканите, нарисувайте различни картинки за всеки негов приятел, оставете малчуганът сам да раздаде "пропуските" за купона.

Много е важно да осъзнавате, че това е неговият рожден ден, а не парти за вас и вашите приятели с деца. Затова, попитайте го и изслушайте внимателно кои са малчуганите, които малкият ви наследник иска да покани на празника си. И се съобразете с мнението му. Това е важно.

Нещо вкусно и полезно

Казват, че за да има гурме усет, един човек трябва още от малък да опитва различни вкусове. Е, няма значение дали детето ви има желание да стане шеф готвач, важното е да му предадете най-важния урок - този, че вкусната храна носи нежност и наслада, които трябва да търсим във всяка хапка.

Затова и е много важно какво меню ще изберете за рождения ден - това е важна подробност, която може да остави прекрасни спомени в децата. Разбира се, те обикновено искат пица и пържени картофки. Съветът на специалистите обаче е да направите вкусна, цветна и не на последно място - полезна храна. Може би най-лесното и доказано вкусно предложение са сандвичите с Philadelphia.

Нежният вкус на Philadelphia, усещането за пухкаво свежо мляко и чистата наслада за небцето правят всяка хапка истинско преживяване. Ако искате да направите вкусно и бързо меню - заложете на класическата Philadelphia - като всеки сандвич може да бъде поднесен с плод или със зеленчук.

Така ще имате едновременно сладко и солено меню, а ако се чудите как да направите хапките наистина цветни - заложете на ягоди, малко киви, авокадо, свежи краставички и репички и малко малини и боровинки.

"Ако направите цветни и ефектни сандвичи, никой няма да ви обвини, че на купона няма пица", казват парти специалистите.

А с новите по-големи опаковки на Philadelphia е достатъчна само една кутия, за да нахраните дузина гладни гости.Новата разфасовка на класическата Philadelphia XL от 300 гр. е наистина достатъчна и за един сладкиш или пък торта за рoжденика.

Ако сте от онези истински смели жени, които биха се захванали да направят торта за детето си, ето една бърза, лесна, ефектна и много вкусна рецепта за торта "Червено кадифе" с Philadelphia".

*И не забравяйте, че за да бъде детето ви щастливо, вие самите трябва да възпитавате своето щастие. И то поне няколко години, преди да чуете думичката "Мамо" за първи път.

(в материала има продуктово позициониране)