Агнешкото месо е задължителен елемент от празничната трапеза на Великден, а ние ви предлагаме уникална рецепта за котлети с розмарин и чесън - ароматно и много, много вкусно. Това ястие е лесно за приготвяне, а с масло Lurpak агнешките котлети ще бъдат още по-апетитни. А сега да видим какви други продукти ще ви бъдат необходими:

Необходими продукти за 4 порции:

8 агнешки котлета, изчистени от мазнината
50 г масло Lurpak®
3 скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно
сок от 1 лимон
кората на 1 лимон
2 с.л. дижонска горчица
1 с.л. пресен розмарин, нарязан на ситно
сол
черен пипер, прясно смлян



Приготовление:
1. В голяма купа добавете чесъна, лимоновата кора, розмарина и лимоновия сок.
2. Добавете агнешките котлети и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят добре.
3. Загрейте голям тиган на средна температура. Добавете маслото Lurpak® и когато започне да бълбука, добавете овкусените агнешки котлети и гответе за около 3 минути от всяка страна или докато станат розови в средата.
4. Когато котлетите са готови, намажете с дижонската горчица и сервирайте веднага. Може да гарнирате със свежа зелена салата или с печени картофи. Вижте предложението на Lurpak® за печени картофи тук.

(в материала има продуктово позициониране)