Няма нищо по-приятно от аромата на прясно изпечен домашен сладкиш! Идеалното допълнение към срещата ви с приятелка на кафе у дома или за споделени мигове с любимите хора. Насладете се на това вкусно брауни, приготвено по специална рецепта...

Необходими продукти:

200 г масло Lurpak
300 г захар
2 яйца
1 жълтък
120 г брашно
50 г какао
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
150 г едро смлян пекан
150 г натрошен шоколад


Брой порции: 8
Време за подготовка: 15 мин
Време за печене: 25-30 мин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170°C.

Разтопете в малка тенджера на слабо загрят котлон маслото Lurpak, заедно със 100 г захар.

В отделна купа разбийте оставащата захар с яйцата и жълтъка. Малко по малко добавете разтопеното масло към сместа с яйцата, като продължавате да бъркате, докато не се смесят напълно.

Добавете в сместа пресятото брашно, какао, бакпулвер и сол, както и половината пекани и половината шоколад. Размесете отново сместа с шпатула.

Постелете с хартия за печене тава с големина около 22 x 22 см и изсипете сместа в нея. Загладете повърхността и поръсете с останалите шоколад и пекани.

Печете 25-30 минути. Повърхността трябва да стане лъскава и леко напукана, а вътрешността да остане мека и не изцяло изпечена.

Оставете браунито да се охлади, преди да го нарежете.

(в материала има продуктово позициониране)