Днес ви предлагаме рецепта за подготовката на вкусни брускети, идеални за следобедна закуска, а също и за лятна вечеря.

Продукти:

2 с. .л масло
2 с. .л кафява захар
2 круши, нарязани на тънки слайсове
Сол, индийско орехче
4 филии пълнозърнест хляб
1 с. .л масло
1 връзка рукола
1 средна глава лук, нарязан на тънки слайсове
2 с. л. оцет
Черен пипер
4 слайса синьо сирене Castelo Black
4 слайса прошуто

Приготовление:

В голяма тенджера се слага захарта и маслото и се готви на ниска температура, докато захарта се разтвори и сместа започне да бълбука (1-2 мин.). Добавя се шипка сол и индийско орехче и температурата на котлона се увеличава до средна. Слагат се крушите и се готви около 10 мин., като се бърка непрекъснато. Отстранява се от котлона и се оставя настрана.

Филиите хляб се намазват с масло и се подреждат в голяма тава. Слягат се да се пекат под нагрят грил, докато получат загар от едната страна, след което се обръщат да се запекат и от другата страна.

В купа се смесва руколата с лука, подправя се със зехтин, оцет и черен пипер и се разбърква добре.

Върху препечените брускети се слага по един слайс синьо сирене Castelo Black. Отгоре се разпределя сместа от рукола и лук, покрива се с карамелизираните круши и накрая се завършва с по един слайс прошуто.

Брускетите се подреждат в чиния и се сервират.

(в материала има продуктово позициониране)