Автор
Цвета Герчева

Бунтът на щастието: ето как да направим тази Коледа най-запомнящата се в живота ни!

Казват, че честността е белег на щастливите момичета. Е, декември е, Коледа наближава и смятам да бъда искрена с вас - ако се чудите как обикновено минава последния месец от годината за мен - горе долу така, като на кино:

"Камера, първа сцена, клапа - снимаме! Близък план - аз в средата на кухнята вкъщи, сама и умислена: Леле, ама то дойде пак зимата. Нека обратното броене започне сега! Остават 15 дни до Коледа. Остават 9 дни до Коледа. Остават 2 дни до Коледа. Гостите идват. Нямам достатъчно храна. Любимият ще ме убие. Гостите дали ще се нахранят? Тази тава ще загори като миналата година 100% съм сигурна. Виното свърши. ЗАЩО виното пак свърши... Финална сцена. Край. "


Ако и вие сте участвали в подобен филм, даже и с малка поддържаща роля, тази година искам да ви провокирам да направите нещо по-различно за Коледа. Защото Рождеството никога не е било просто дата от календара. То трябва да бъде състояние на духа и да носи радост в сърцето и мислите. Именно затова аз ви предлагам тази Коледа да бъде истински вълшебна за вас - предлагам ви няколко изпитани трика за добро прекарване, които винаги, ама винаги работят. И така, бъдете послушни и прочетете този текст - това е един наръчник, който съставих заедно с помощта на няколко приятелки, всяка от които сподели своя коледен опит. И така, момичетата съветват:

Запомни - всичко трябва да е на ниво, но това не означава да е скъпо и лъскаво!

В света в който живеем вече да има нещо на масата не е достатъчно. Макар и проста, храната трябва да носи наслада на всичките ни сетива. Даже да сервирате хляб и сирене - пак е нужно на масата да си личи вашият личен почерк. Затова когато коледната вечеря или обяд наближават, тази година поканете наистина най, ама най-близките и в тесен кръг се отдайте на изкушенията на трапезата. Тук от изключителна важност е да накарате гостите да усетят коледната атмосфера.

Вярно, можете да купите играчки и гирлянди от всеки магазин, но ще ги изненадате истински, ако украсите масата с нещо просто и ароматно като малко канелени кори например или пък ако откъснете няколко борови клончета. Оставете свещи, елхови клонки, канела и два, три свежи цвята (можете да изберете хризантема, лилиум или роза - в момента има в почти всеки цветарски магазин) и гостите ви ще се потопят в атмосферата на Коледата - уханна и оставяща следи в спомените ни.

И не е нужно да има много блясък. Използвайте въображението си. Защо не превърнеш дузина супени лъжици в импровизирани "кошнички" за хапки със сирене? Видя ли - всичко от което имаш нужда е желание!


Но какъв всъщност е съвета тук? Той е много прост - подари на гостите си внимание, отношение, аромати и им покажи, че са ти скъпи и важни. Това е достатъчно.

Храната! Тук компромисите са забранени!

Коледа означава да сме заедно - да е топло и вкусно. През последната година обаче сякаш всички преядохме, готвихме много повече, отколкото обикновено, насладихме се на забравените рецепти от тефтера на баба и пренаситихме сетивата си. Затова в дните около Рождество си заслужава да направим малко хапки, да сложим една красива дъска с вкусни сирена ( аз лично винаги залагам на Castello - откакто ги открих никога не съм се разочаровала - страхотни са) и просто да се насладим на лукса да бъдем заедно.


Ако искате гостите ви да се чувстват добре, можете да разположите на различни места в дома си малки плата с хапки или просто нарязани кубчета сирене. Малките лавици, первазите на прозорците или пък помощните масички в хола - превърнете ги в шведска маса и накарайте гостите да се движат в дома ви, да похапват и да общуват с останалите, посветени в тайнството на вашето празненство.


Ако се чудите дали поканените не са очаквали да ги нагостите с две тави свинско, кисело зеле или пък 3 вида тутманик - съветът на момичетата е категоричен - Коледа е времето, в което трябва да сте с близките си. Не да прекарвате в кухнята, вадейки тава след тава от фурната. направете проста, вкусна и красива вечеря, подредете малко сирена и стойте при гостите си. Всички знаят, че можете да готвите.

Научете се да бъдете перфектна домакиня , без да влизате в ролята на готвач, помощник готвач и сервитьор обикновено, докато се опитвате да си бъбрите с приятелите.



Голямото увоволствие е в малките неща

Да бъдеш перфектна не е забавно. Но пък да бъдеш различна е повече от интересно - даже за теб самата. Тази Коледа те предизвикваме с няколко страхотни идеи. Вземи меки фурми, извади костилките, сложи малко синьо сирене Casтello (много е добро, пробвайте го), добавете малко зеленина за цвят и сервирайте - ще имате най-уникалния сладко-солен апетайзер за гостите си.


Можете да импровизирате на воля. Какво ще кажете за малко зеленина? Карпачо от авокадо и малко сирена Castello?

А една витаминозна салата със синьо сирене?



И накрая не забравяйте - магията на Коледа е в това, че всеки има един човек, на когото може да каже - "Обичам те". На мама, на любимия мъж, на добър приятел или на някого, който много ви липсва, но вече не е сред нас. Да обичаш е всичко, от което имаш нужда, за да живееш достойно живота си. Тази Коледа бъди смела. Обичай!

(в материала има продуктово позициониране)