Автор
Цвета Герчева

Да отброим последните 12 секунди от 2020-та, облечени в най-бляскавата си рокля!

Тази година партито за нова година най-вероятно ще е домашно. Хубавото е, че със сигурност ще сме с точно тези скъпи на сърцето ни приятели, с които през последните години все бяхме разпръснати из различни континенти по празниците. Ако едните са в Тайланд, а другите в Сицилия, то третите все са в Банско, а четъвртите - в Мароко (или поне така се случи миналата година). Вярно е, имаше много екзотика, но никога не можехме да се съберем всички заедно. Е, тук говоря за моята любима компания, но сигурна съм - много от вас са били в тази ситуация.

Но тази зима всички сякаш си останахме вкъщи, започнахме отново да си ходим на гости, да спазваме дистанция, но в моя дом отдавна не е имало толкова много "посетители", колкото сега. А и ако трябва да съм честна - много често някой се обажда да пита какво правим и да покани на вечеря в тях. Дали кризата около вируса засяга живота ни?

О, да, определено. Но пък наскоро бяхме на скромно малко парти с камина и си бърборихме почти до сутринта с момичетата. Всички по клинчета, стари джински и шарени чорапи. Тази зима оставихме суетата, забравихме за баровете и се обърнахме с лице към приятелството - такова, каквото преди сякаш нямахме време да изживеем.

И понеже Нова година наближава със страшна сила, аз имам няколко предизвикателства, които искам да отправя към вас. Знам, че можете да ги изпълните и съм сигурна, че и този път ще съберете смелост да бъдете истински, запомнящи се и щастливи. И така:

Бъди бляскава както никога до сега

Да, няма да сме в любим ресторант. После няма да излезем на бар. Тази Нова година няма да е съвсем обикновена. И именно в това ѝ е чара, не мислите ли? Първото ми предизвикателство към вас е: Сложете най-красивата си рокля. Онзи специален парфюм, който ви е останал съвсем накрая на шишенцето, но много обичате и пазите само за специални поводи. Извадете от кутийката перли. Сложете чорапи с дантела. Бъдете ослепителни. Без значение къде сте.

Направи най-вкусната домашна храна

Тази година 12-степенното меню в изискан ресторант не бива да ви липсва, защото знаете - най-вкусната храна е домашната.

View post on Instagram
 

Сгответе любимото ви ястие. Добавете бучка добро масло - аз лично съм влюбена в Lurpak, защото е много качествено и с него яденето става уникално. Не пестете съставките. Бъдете разточителни, щедри на подправки, смели в комбинациите. Накрая добавете още една бучка Lurpak. Защо ли? Защото тайната на добрата храна е в това да избереш най-доброто от рафта в магазина, а с това масло храната става невероятна.

View post on Instagram
 

Организирай разточителен брънч

Не знам дали има по-подходящо време за истински разточителен брънч от 1-ви януари.

View post on Instagram
 

Той трябва да е питателен, да има топла храна, прясно печени филийки с масло, палачинки, а защо не и баница? Как обаче да шашнете гостите с уникален брънч? Много просто - пригответе всичко от предния ден. Ако забъркате сместа за палачинките и я оставите в хладилника, ако вземете предварително фреш и нарежете сирена върху плато, няма да има нужда да прекарате часове в кухнята, за да приготвите тази така чакана закуска. И да не забравите яйцата и шампанското. Пенливото вино е задължително за всеки брънч (поне моите руски приятели така смятат). Заделете от вечерта на 31-ви бутилка добро шампанско за закуска, загрейте тигана, добавете бучка Lurpak и направете най-страхотната закуска с "потенциал" почти за обяд на света!

Е, новата 2021-ва ще дойде и това е сигурно. От вас зависи как ще я посрещнете! Аз ви предлагам да го направите, прекрачили зоната си на комфорт, изпълнили поне едно от тези предизвикателства, и с щипка радост в сърцето. Защото сърцето най-добре знае как да ни накара да бъдем себе си, нали?

(в материала има продуктово позициониране)