Да живееш лесно, да се наслаждаваш на момента и да си последовател на философията на италианците за dolce far niente хич не е трудно. Особено, ако е неделя следобед, а ти си на място като това...

Тогава е желателно само:

- Водата в басейна на частната вила на брега в Гърция да е топла.

- Да си в достатъчно добра компания.

- Да имаш правилните идеи как да си прекараш неделния следобед.

- Да разполагаш с нещо вкусно за хапване и запотена чаша бяло вино.

Е, това е всичко, което е нужно да вложите в "коктейла", наречен лятно удоволствие. Разбъркайте добре и не мерете дозите - важна е насладата.

Стигам до квинтесенцията на тази така ценна рецепта, докато споделям няколко резенчета сирене, пия вино и обсъждам в хедонистично настроена компания колко е хубаво, когато закуската и обядът прераснат в един лежерен брънч, съвсем импровизиран, но със специалното участие на малко Cammbert на Castelo.

От добрите готвачи знам, че всеки вид сирене хармонира с определен плод. Ябълките и ягодите пък носят такъв характерен аромат и нюанс за небцето, че комбинирани с мекото сърце на Castello Camembert-а, са наистина перфектни. Поне в моята рецепта за неден брънч.

Винаги съм вярвала, че за да си щастлив, не са нужни много неща. Давам ви веднага пример: малко плодове, добро вино и качествено сирене - това понякога е бързата версия на филма "Един страхотен следобед".

Но в живота най-важното е да знаеш коя роля искаш да играеш. Дали да си от страната на лошите, или от тази на добрите; дали да се сърдиш, че на масата няма ананас, авокадо и боровинки например, или да си щастлив, че имаш най-ароматните ягоди, свежи ябълки и резенче сирене, но с нежно, млечно сърце, произведено от свежо прясно мляко в датски ферми, които до ден днешен пазят традициите и семейната си история.

Всъщност, на 33 вече знам, че винаги всичко е следствие. Ако някой някъде обърне достатъчно внимание на едно стадо крави, подсигури им тучна ливада и се грижи за тях максимално добре, то редно е млякото им да е наистина качествено.

И ако после от това мляко се направи сирене по класическа рецепта, то със сигурност всяко парченце ще носи перфекционизма на създателите си. Такава е историята на Arla - компанията, която стои зад сирената Castello, които толкова много харесвам.

Винаги съм била фен на сиренето, но пък наскоро открих, че има измислени специални вакуумни опаковки за някои сирена на Castello, които позволяват продуктът да не се разваля, ако се държи ден-два извън хладилника. Това е страхотно, защото мога да ги нося с мен, когато съм в планината, или пък планирам импровизирана вечеря на брега на морето.

А ако се чудите за колко време три жени са способни да унищожат няколко сирена? Ами...Този щур гръцки брънч приключи бързо и ще ви издам тайната -15 минути. После питахме за още :)

(в материала има продуктово позициониране)