Искате да приготвите нещо много, много вкусно, но не разполагате с време? Това е вашата рецепта! Невероятно апетитните гризини с крема сирене Castello див лук и билки са подходящи както за бързо хапване вечер, така и за посрещане на гости и са любими на малки и големи. Хрупкавото тесто, зрънцата мак и кремообразното меко крема сирене са неустома комбинация, която превръща ежедневното хапване в истинска наслада!

Продукти за 10 гризини:
1 бр. крема сирене Castello див лук и билки
1 пакет бутер тесто
1 яйце
маково семе



Приготовление:
1. Отворете пакета с бутер тесто и го разгънете.
2. Намажете половината от него с около 1/3 от крема сиренето Castello див лук и билки. Сгънете тестото на две като поставите ненамазаната част върху намазаната. Притеснете добре.
3. Разбийте яйцето и намажете горната страна на вече сгънатото бутер тесто с него. След това поръсете с маково семе.
4. Нарежете тестото на 10 ленти, всяка по около 1 см и ги усучете.
5. Поставете усуканите ленти тесто в тава за печене и печете на 180 градуса около 15-20 мин. или докато гризините станат златисти.
6. Когато са готови ги оставете да изстинат. Сервирайте върху плато с останала част от крема сиренето Castello див лук и билки.

(в материала има продуктово позициониране)