Вкусното хрупкаво хлебче с мека, пухкава сърцевина е истинска класика. А когато му прибавите и малко чедър, но наистина вкусен, тогава ще наградите сетивата си с вълшебство! Нека видим какво ще ви бъде необходимо за най-добрата и лесна рецепта:

Продукти:
1 средно голямо хлебче по избор
150 г зрял чедър Castello®
100 г масло
15 г пресен босилек
пресен зелен лук
две-три скилидки чесън



Приготовление:

1. Направете прорези от повърхността на хляба надолу с остър нож. Не трябва да го разрязвате до долу, за да не се разпадне, а да се получи решетка, в която да подредите съставките.
2. Нарежете на ситно чесъна, зеления лук и босилека. Настържете чедъра Castello®.
3. В касерола разтопете маслото. Добавете към него чесъна и босилека и разбъркайте.
4. Сложете хляба в тава върху хартия за печене. С помощта на силиконова четка намажете обилно повърхността на хляба и процепите, които сте направили с ножа с маслото и подправките. Запазете останалото масло за по-късно.
5. Напъхайте нарязания пресен лук в процепите.
6. Увийте хляба във фолио и печете за около 20 минути в загрята фурна на около 200 градуса.
7. Махнете фолиито, намажете с останалото масло, поръсете с чедъра и печете още 10 минути докато стане златисто и чедъра започне да се запича.

(в материала има продуктово позициониране)