Време е да се потопим в магията на Коледа и да започнем с приготовленията на любимите ни лакомства. Днес ви предлагаме тези вкусни, вкусни курабиики с масло Lurpak, в които ще се влюби цялото ви семейство! Ето я и вълшебната рецепта за тях:

Продукти за 15 курабии:
300 g масло Lurpak®
600 g брашно
120 g белени бадеми
110 g пудра захар, плюс допълнително за поръсване
½ ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
25 g черен ром или коняк



Приготовление:
1. Застелете тава с хартия за печене, изсипете бадемите равномерно и ги изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 8 минути или до готовност. След като изстинат ги натрошете на големи парчета.
2. Разбийте маслото и захарта в купа с помощта на миксер. Бъркайте около 20 минути на бърза скорост. Колкото повече бъркате маслото, толкова по-крехки и вкусни ще бъдат курабиите.
3. Добавете брашното, бакпулвера и ванилията и продължете да разбърквате на по-ниска скорост за около 10 минути.
4. Добавете рома и натрошените бадеми и отново разбъркайте.
5. Загрейте фурната на 170 градуса. Застелете тава с хартия за печене. Извадете тестото и започнете да оформяте курабиите.
6. Оформете ги в кръгла форма като топчета с диаметър около 3 см и леко сплескайте отгоре с длан. Подредете ги в тавата, застлана с хартия за печене.
7. Печете около 20-30 минути на 170 градуса.
8. Когато курабиите са готови ги оставете да изстинат извън фурната.
9. Сложете пудрата захар в купа, изсипете курабиите в нея и ги разбъркайте добре, така че да се покрият с пудра захар от всички страни.
10. Подредете върху поднос курабиите под формата на пирамида и поръсете с още пудра захар.

(в материала има продуктово позициониране)