Къпкейкове с пекан и маслен крем с кафе

10 май 2021 | 12:00
33409
0

Ако искате да приготвите нещо по-специално, нещо, с което да впечатлите гостите или любимите си хора у дома - това е. Сладки и красиви. Идеалното допълнение към следобедното ви кафе.

Брой порции: 12 къпкейка
Време за подготовка: 65 мин
Време за печене: 25 мин

Продукти:
225 г брашно
175 г захар
1 ч.л. бакпулвер
125 г разтопено
масло Lurpak
125 мл мляко
2 яйца
2 ванилии

За карамеления сироп:
200 г захар
50 г масло Lurpak
125 мл сладкарска сметана

За пралините с пекан:
350 г захар
50 мл вода
120 г едро смлени пекани

За масления крем с кафе:
250 г масло Lurpak
400 г пудра захар
80 мл студено кафе



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160°C.

Смесете брашното, захарта и бакпулвера в купа. Добавете маслото Lurpak, млякото, яйцата и ванилията и разбъркайте, докато се получи еднородна смес.

Разпределете сместа в 12 хартиени (или силиконови) формички, поставени в тава за мъфини.

Изпечете за около 25 минути или докато станат златисти. Можете да провериш с клечка за зъби дали вътрешността е добре изпечена.

Извадете къпкейковете от тавата и ги оставете да се охладят върху решетка, преди да ги украсите с масления крем.

За карамеления сироп:

Разтопете захарта в тенджера с дебело дъно, докато стане златиста на цвят. Не разбърквайте, само леко раздвижвайте тенджерата, докато захарта се разтопи.
Добавете маслото, докато разбърквате.
Добавете сметаната и когато сместа заври, намалете котлона.
Свалете от котлона и оставете да се охлади.

За пралините с пекан:
Сложете захарта и водата в тенджера с дебело дъно на силен котлон и изчакайте, докато захарта се превърне в златист карамел.
Изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене, така че да се получи равен слой.
Веднага след това поръсете пеканите и оставете да изстине, след което натрошете на малки парченца пралини.

За масления крем с кафе:
Разбийте маслото Lurpak на средна скорост, докато стане леко и кремообразно. Малко по малко добавяйте пудрата захар и разбивайте, докато се получи напълно гладка смес. Добавете студеното кафе и разбийте на висока скорост, докато стане пухкав крем.
Сложете крема в сладкарски шприц или пош с накрайник във формата на звезда.

Украсете всеки къпкейк с щедро количество крем.
Полейте с карамелен сироп и поръсете с пралините с пекан.

(в материала има продуктово позициониране)