Предлагаме ви рецептата за приготвянето на вкусни коледни сладки, които ще ви помогнат с лекота да се потопите в празничния дух и еуфорията.

Време за приготвяне: 45 мин.
Брой бисквити: 24 бр.

Продукти:

60 g Lurpak
75 g кафява захар
2 ч. л. канела
2 ч. л. джинджифил на прах
1 с. л. мед
2-3 с. л. мляко
225 g брашно + за поръсване
1/2 ч. л. сода

Приготовление:

2 тави се покриват с хартия за печене. В голяма купа се разбива маслото със захарта, докато сместа стане лека и пухкава. Добавят се канелата, джинджифилът, медът и млякото. И се разбива, докато всичко се смеси добре.

Добавя се брашното и содата и се разбърква с дървена лъжица, докато всички съставки се смесят. Тестото се прехвърля върху набрашнен плот и се оформя на топка, която след това се притиска, за да се получи плосък кръг, увива се в стреч фолио и се оставя в хладилника за 1 час.

Тестото се развива и се разточва върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм. С помощта на формички се изрязват сладки и се подреждат в тавите. Останалите изрезки от тестото се омесват и разточват отново и се изрязват отново с помощта на формички.

Тавите с изрязаните сладки се връщат в хладилника за 30 мин., след което се пекат в загрята на 180°С фурна около 10-12 мин. Готовите бисквити се оставят да се охладят в тавата за 5мин., след което се прехвърлят върху решетка, докато се охладят напълно. Поръсват се с пудра захар и се подреждат в празнична чиния за сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)