Най-важната съставка, за да имате най-вкусните маслени сладки, е маслото, разбира се. За сладки с невероятен маслен, плътен вкус използвайте масло Lurpak®, направено от 100% свежо датско мляко. Защото добрата храна заслужава Lurpak®.

Необходими продукти:

200 г масло Lurpak® на стайна температура
350 г пресято брашно плюс допълнително за поръсване
150 г кристална захар
1 жълтък от средно голямо яйце
1 ч.л. есенция от ванилия
300 г пудра захар за глазурата
1 с.л. вода за глазурата
хранителна боя в жълт, син и зелен цвят
сладкарски пош



Приготовление:

Загрейте фурната на 180 градуса или на 160 градуса с вентилатор.

С ръчен миксер или кухненски робот разбийте маслото и захарта до гладка смес.

Добавете към маслото и захарта жълтъка и екстракта от ванилия, а накрая добавете брашното, за да получите тесто. Ако е лепкаво, добавете още малко брашно.

Извадете тестото върху набрашнена повърхност. Разделете го на няколко по-малки парчета, за да ви е по-лесно да работите. С помощта на точилка разточете всяко от парчета с дебелина около 1/2 см.

Изрежете фигури с помощта на формичка за бисквити, поставете ги върху застлана тава с хартия за печене. Отново разточете изрезките и повторете, докато използвате цялото тесто. Поставете ги в хладилника за 15-30 минути, за да се стегнат и да запазят формата си при печене.

Печете на средно ниво за 10-14 минути или докато се оцветят по краищата. Извадете от фурната и охладете върху решетка, преди да украсите с глазура.

За да направите глазурата, пресейте пудрата захар в купа и разбъркайте с няколко супени лъжици хладка вода, като добавите още вода, ако е необходимо, за да се получи гъста паста.

Разпределете пудрата захар по равно в три купички и след това я смесете с различните хранителни бои, така че да получите една зелена, една жълта и една синя глазура. Украсете маслените бисквити с цветната глазура с помощта на сладкарски пош.

Оставете ги на решетка, за да стегне глазурата.

(в материала има продуктово позициониране)