Тези приказни кейкчета крият приятна изненада – нежна сърцевина от крем, лимонови корички и боровинки. Съчетанието на горски плодове и цитрус влива незаменимо ухание на свежест и горски аромат, а вкусът е вълшебен.

Брой порции: 12

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

175 г масло Lurpak, омекотено
175 г пудра захар
3 големи яйца
1/2 ч.л. ванилов екстракт
175 г брашно с набухвател
100 г свежи боровинки, малки или нарязани на половина
250 г заквасена сметана
100 г маскарпоне
50 г пудра захар за глазура
сок и кора от 1 лимон
сладко от боровинки

КАК ДА ГИ ПРИГОТВИШ

1. В голяма купа смеси маслото и захарта с помощта на миксер, докато получиш ефирна и пухкава смес.

2. Прибави яйцата едно по едно. Ако сместа се пресече, добави една супена лъжица брашно.

3. Добави брашното с бъркане и с получената смес напълни предварително подготвените формички до половина, като сложиш по няколко боровинки върху всяко кейкче. Запази останалите за декорация.

4. Печи за 15 минути до готовност - когато набучиш с дървено шишче, то трябва да е чисто.

5. Остави кейкчетата да изстинат във формичките за 5 минути и след това ги премести върху метална решетка.

6. Междувременно разбий сметаната до меки връхчета. Добави маскарпонето, пудрата захар, лимона и продължи да разбиваш до получаване на твърди връхчета. Внимавай обаче да не прекалиш с разбиването на сместа.

7. След като кейкчетата са напълно охладени, разрежи ги на половина хоризонтално. Намажи долната половина с 1 с.л. от крема с маскарпоне, 1 ч.л. сладко от боровинки и декорирай с 3 свежи боровинки. Постави горната половина върху боровинките и поръси с пудра захар преди сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)