Не знам за вас, но стане ли въпрос за новогодишната нощ, аз продължавам да се вълнувам като дете. Винаги искам да прекарам най-вълшебната нощ в годината така, че спомените от нея да ме радват през следващите 365 дни. А в тези интересни времена, в които живеем последните 2 години, в които пътуванията ни са доста ограничени, а големите събирания малко или много рискови, в които не едно и две събития бяха отложени или напълно пропаднаха, не виждам по-добър начин да започна своето ново паметно пътуване около слънцето със страхотно парти у дома.

Време е да признаем, че различните години изискват различни видове тържества, нали? Е, смятам да посрещна Новата година с елегантно парти у дома с блясък, шампанско, хубава музика, добри приятели и още по-добра храна.

Определено имам богат опит в организирането на поне 215 тематични партита за рождените дни на синовете ми (това бе пределната възраст, на която все още ми позволяваха да се меся), така че планът е ясен:

Празнична украса - приказни светлини и свещи, метален блясък и цветя, красиви елементи за масата, няколко малки диско топки и разбира се празничния сервиз и сребърните прибори от баба.



Тема: знам от опит, че тематичните партита разбиват леда и дават на гостите моментално повод за начало на разговор. Темата със сигурност добавя класа към всяко парти. Не е нужно да е нещо екстравагантно. Например „черно и бяло“ е нещо много простичко, но и много елегантно.

Планирайте забавленията: Тъй като новогодишните партита обикновено продължават дълго до ранните часове, разделете вечерта, като планирате няколко дейности за вашите гости. Помислете за музика, игри и викторини! Уверете се, че вашият плейлист съдържа всички класики, включително ABBA, Bee Gees и, разбира се, Queen, както и всички нови хитове като ремикса на Dua Lipa и Елтън Джон.



Освежителни напитки и добра храна: Най-добрите домакини поддържат гостите си добре нахранени и хидратирани. Независимо дали сте решили да организирате седяща вечеря или коктейл с апетитни хапки, изберете меню, което гостите ви ще запомнят – едновременно вкусно и креативно.

Аз лично смятам да заложа за начало на шампанско и сирена Castello, защото съм убедена в страхотното им качество и вкус.

Ако се чудите какви видове сирена вървят с шампанско, просто следвайте тази мантра: колкото по-силно е сиренето, толкова по-тежко трябва да бъде виното. Това означава, че младото шампанско с приятна киселинност се съчетава добре с по-леки сирена. А ароматите, наподобяващи бриош, които може да намерите в по-богато и често по-отлежало шампанско, ще се съчетаят добре с отлежали сирена с орехов, солен вкус, като Гауда или зрял чедър. Имайки това предвид, си струва да поставите пармезан, гауда и леко отлежало козе сирене в списъка с хитове какво сирене да сервирате с шампанско. Опитайте ги заедно и открийте как тяхната сложност и текстура се съчетават в експлозия от вкус. Ако се чувствате вдъхновени, но не сте сигурни откъде да започнете, имаме няколко идеи за вас. Независимо дали сте любител на розе или предпочитате класически брут, тези съчетания на шампанско и сирене със сигурност ще предизвикат апетита ви.


Гладкостта и леката солена нотка на шампанско брут се съчетава прекрасно със зрели сирена, като ронливия с нотки на карамел и ядки зрял чедър Castello.

Със своите жълти и бели плодови нюанси, шампанско тип Yellow Label се съчетава добре с кремообразния Castello Camembert и ефирното и меко Castello Brie Creamy White.

Свежестта и текстурата на шампанско розе го правят чудесно съчетание с много видове сирена. Харесваме го и покрито с наситения вкус на Castello Danish Blue или хрупкавия и свеж цитрусов вкус на крема сирене Castello ананас и лешници.

Ако сервирате балончета, е добре да се придържаме към твърди сирена или козе сирене. По този начин и двете части на тази интересна двойка ще извадят най-доброто един от друг.



Последният съвет?

Заредете се с добро настроение и не отказвайте помощ по време на партито: Помнете, че вашето настроение задава тона на партито, така че просто се усмихвайте и премахнете стреса по време на вечерната ви забава, като включите някои от приятелите си или семейството си в процеса, разпределете ролите и отговорностите, за да си гарантирате, че имате време да се отпуснете и да се насладите на комуникацията с гостите си.



И накрая - не забравяйте да целунете любимия човек до вас точно в 12.00!

Весели празници!

(в материала има продуктово позициониране)