Днес изненадващо се връща ваша приятелка от чужбина. Казва ви, че трябва спешно да мине през вас, за да говорите по важна тема. Разбира се, трябва да я посрещнете подобаващо, а нямате много време. Ние имаме прекрасна идея за вас!

Богат, кремообразен, доматен вкус – доматите и крема сиренето винаги са били чудесна комбинация. А с крем сирене Castello с домати и босилек, кулинарното удоволствие е гарантирано. Представяме ви една много бърза, но невероятно вкусна рецепта за предястие или за брънч.

Продукти за 4 порции:

1 бр. крем сирене Castello с домати и босилек
14-16 чери домата микс
2 с.л. заквасена сметана
свежи листа босилек
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер
пош за пълнене на доматите

Приготовление:

  • Измийте доматите и отрежете горната им част. Внимателно ги почистете от семената с помощта на нож.
  • Поръсете доматите със зехтин, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги запечете за около 15-20 мин. на 180 градуса. Времето за печене зависи от размера и доколко са узрели доматите. Печете ги докато омекнат, но не трябва да се разпадат. Оставете настрана да изстинат, когато са готови.
  • Докато доматите се приготвят разбъркайте заквасената сметана с ринга крем сирене Castello с домати и босилек. Разбъркайте добре и подправете на вкус със сол и черен пипер. Сложете сместа в пош за пълнене.
  • След като доматите изстинат ги напълнете със сместа от поша.
  • Аранжирайте доматите в плато и поръсете със свежи листа босилек.
  • (в материала има продуктово позициониране)