В каквото и настроение да сме, винаги имаме готовност да хапнем пица! Особено когато е приготвена със страхотни, качествени продукти и разполагаме с най-добрата рецепта. Ето какво ви е необходимо за неустоимата пица с датско синьо сирене, пиле и BBQ сос:

Продукти за 4 порции:
175 g гъсто кисело мляко
200 g брашно
1 с.л. бакпулвер
100 g Castello Danablu Extra creamy
1 бр. сварени пилешки гърди
4 с.л. BBQ сос
150 g задушен спанак в 1 с.л. зехтин и щипка сол
½ глава червен лук, нарязан на тънки филийки
Зехтин за поръсване

Приготовление:
В купа се слага киселото мляко, брашното смесено с бакпулвера и 50 g натрошено синьо сирене. От всичко се омесва твърдо тесто, разточва се върху хартия за печене до получаване на овална форма с размери 30 х 40 cm. Прехвърля се заедно с хартията в тава за печене и се намазва с опакото на лъжицата с 2 с.л. от соса.
Свареното пиле се накъсва на парченца и се смесва с останалите 2 с.л. от BBQ соса и се разбърква добре. Спанакът се разпределя върху основата на пицата. Отгоре се слага овкусеното пиле, покрива се с тънките резени червен лук и най-отгоре се натрошава останалото синьо сирене. Поръсва се със зехтин.
Пицата се пече на 240°С около 10 мин., докато тестото стане хрупкаво, а сиренето се разтопи. Оставя се да почине около 5 мин. и се сервира

(в материала има продуктово позициониране)