Поднасяме на вниманието ви една умопомрачително вкусна и изкусителна сметанова торта, пред чието класическо обаяние... и най-смелият въздържател не би устоял! Съвършен десерт, комбинирал в едно вкуса на лешник, шоколад и плодове.

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

100 г белени лешници
100 г меко масло Lurpak
100 г захар
2 яйца
100 г брашно
100 г бял шоколад
кора от 2 лайма

За крема


250 мл течна сметана
250 мл заксвасена сметана
75 г пудра захар
семената на една шушулка ванилия
захар (за разбиване на ванилията)
свежи горски плодове

КАК ДА Я ПРИГОТВИШ

1. Постави лешниците в чиста кърпа и ги счукай в дъното на тенджера. Изпечи ги във фурна на 170°С. Извади ги, когато са изпечени до златисто, и ги остави да изстинат.

2. Разбий масло Lurpak и захар с тел или миксер, докато получиш бяла и пухкава смес. Прибави яйцата едно по едно, за да не ти се пресече сместа. Добави брашното, начуканите лешници, начупения шоколад и кората от лайма. Изсипи готовата смес в намаслена форма за торта и остави да се пече на 170°С за 25 минути. Остави да изстине.

3. За да приготвиш крема, разрежи ваниловата шушулка и остържи семената с нож. Посипи с малко захар и начупи ваниловите семена, използвайки плоската страна на нож. Разбий сметаната и заквасената сметана до плътен крем. Добави към тях ванилия и пудра захар.

4. Намажи тортата с получената глазура и декорирай със свежи горски плодове.

(в материала има продуктово позициониране)