За блатовете:
225 гр. масло Lurpak - безсолно, размекнато на стайна температура,

225 гр. захар

4 големи яйца, разбити,

275 гр. брашно с набухвател,

4 с. л. студено еспресо кафе

1 ч. л. бакпулвер,

4 с. л. какао на прах,

щипка сол

За масления крем:
75 гр. масло Lurpak – безсолно, леко
размекнато, 75 гр. захар, 75 гр. кафява захар
1 ванилия

За соса от череши:
500 гр. замразени череши, без костилки
150 гр. захар, сока и кората на 1 портокал
1 ванилия

За шоколадовия ганаш:
50 гр. масло 100 гр. черен шоколад, 50 гр. захар
50 мл. сметана

Фурната се нагрява на 190°С. 2 форми за печене с диаметър 23 см. се намазват и покриват с хартия за печене. Сосът от череши се приготвя, като всички съставки се слагат в малка тенджера. Оставя се да заври, като се бърка от време на време, докато се сгъсти (около20 мин.). Сваля се от котлона и се оставя настрани да се охлади.

За да се приготвят блатовете на тортата, в голяма купа се слагат маслото и захарта и разбиват с миксер, докато сместа стане лека и пухкава. Едно по едно се добавят яйцата, като се бърка непрекъснато. Слага се 1 с. л. брашно и се обърква.

Добавя се кафето и ванилията. Внимателно се пресяват в купата брашното, какаото, бакпулверът и солта. Разбърква се с шпатула, докато всичко се смеси и сместа се разпределя в двете форми за печене. Пекат се 25-30 мин., охлаждат се 5 мин. и се изваждат от формите за да се охладят напълно.

Масленият крем се приготвя, като се разбиват маслото и двата вида захар с миксер. Добавя се ванилията и се разбива отново. Купата се покрива с фолио и се оставя настрана.

За ганаша, маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня. Добавя се захарта и се бърка, докато тя се разтопи. Сместа се сваля от котлона, охлажда се 5 мин. и се добавя сметаната.

Разбива се с миксер, докато сместа стане гладка. Върху тортена форма се поставя единият блат, покрива се с масления крем. Залива се със соса от череши и отгоре се поставя вторият блат. Върху него се излива шоколадовият ганаш и се оставя тортата да престои мин. 1 ч.