Солен тарт с Бри Castello Creamy White
Неустоимо изкушение, което трябва да опитате незабавно. Съчетанието на Бри Castello Creamy White с аромата на розмарин и круша превръщат това ястие в неповторим кулинарен шедьовър.
Необходими продукти:
100 г Бри Castello Creamy White
1 лист бутер тесто
50 г масло + допълнително за намазване
1 яйце
1 круша
2 глави червен лук
2 стръка пресен розмарин
сол
черен пипер
1. Обелете и нарежете лука на филийки. Разрежете крушата наполовина, извадете семките и след това я нарежете на тънки резени.
2. Сложете маслото в тиган и го разтопете на средна температура. Добавете лука и крушата и ги задушете за около 5 минути. Подправете с розмарин, сол и черен пипер.
3. Намажете с масло форма за печене с падащо дъно (диаметър около 24 см). Поставете в нея бутер тестото, като го разпределите добре от всички страни.
4. Разбийте в купа яйцето и намажете с него бутер тестото включително и по стените.
5. Сложете сместа от лука и крушите и върху бутер тестото и я разпределете развномерно.
6. Печете за около 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. След като тартът е готов, го извадете от фурната. Нарежете на парчета сиренето бри Castello Creamy White и ги разпределете върху топлия тарт, така че леко да се разтопят. Извадете от формата и сервирайте.
(в материала има продуктово позициониране)