Сьомга със соев сос и броколи на тиган

26 октомври 2020 | 10:50
38157
0

Хапва ви се нещо леко, вкусно и здравословно? Предлагаме ви тази страхотна рецепта - на сьомга с броколи, която ще зареди вас с настроение, а организма ви - с ценни витамини и минерали. Приятен апетит!

От какво имате нужда?

• 600 г сурово филе от сьомга (без кожа, обезкостено)
• малка бучка масло Lurpak (около 1 с.л.)
• 3-4 с. л. соев сос
• черен пипер
• 1 бр. броколи (около 400 г)
• олио за пържене
• 2 скилидки чесън
• листа от цвекло - за поръсване
• сол и пипер на вкус

Как да я приготвите?

1. Нарежете сьомгата на малки парчета (около 40 г всяко). Разтопете масло Lurpak в тиган до златисто и го оставете леко да заври, преди да добавите сьомгата. Запържете рибата и от двете страни, след което добавете соевия сос. Глазирайте сьомгата добре с маслото и соевия сос и подправете с черен пипер.

2. Изплакнете броколите и ги нарежете. Изпържете ги в олио в отделен тиган. Добавете смачкания чесън и ги разбъркайте добре. Подправете със сол и пипер и поднесете сьомгата върху канапе от броколи, като ги поръсите с нарязани на ситно листа от цвекло.
 

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена