Автор
Пепа Попова - Пепита

В магията на Коледа - сподели ме, изживей ме, обичай ме

Температурите бързо започнаха да падат, първият сняг отново ни изненада, премина истерията с черния петък и декември неусетно дойде... с две думи - Коледа наближава с бързи крачки.

Ако миналата Коледа, както и цялата 2020-та, бе годината на пропусканията и отмяната на всичко любимо - пътувания, събирания, важни делници, споделени празници, дори нормална Коледа с родителите и близките хора, 2021-ва е годината на адаптацията, годината, в която се опитваме да си върнем ритъма и живота. Затова сега очаквам онази, истинската Коледа – такава, каквато я обичам и такава, каквато я чакам 364 дни. Вярвам, че празничният сезон трябва да бъде време за любов, заедност, семейство, приятели, даване и споделяне.

Това е Коледата, която познавам цял живот. И да - вярвам в магията ѝ. Ето защо тази година ще се опитам да я направя още по-бляскава, по-уютна, по-специална, вкусна и ароматна за любимите си хора. Искам Коледа на квадрат!
Искам мама и татко на Бъдни вечер у дома отново, искам си семейната еуфория и топлина... Нямам нищо против отново да гледам "Сам вкъщи" 1 и 2 и всички останали коледни класики по 88 пъти на дивана, рамо до рамо с най-любимите ми хора... И не, няма да мрънкам, че няма как да си опъна краката. Искам си аромата на мандарини и канела, сладки приказки с добри приятелки на чаша топло мляко с шоколад или червено вино... защо пък не и розе. Искам споделеност. Искам простички неща, време само за нас и вкусно хапване.
Чудя се дали има нещо по-приказно от това да споделиш чийзборд с любимите си приятелки по Коледа? Със сигурност няма, особено ако го приготвиш с желание и мнооого любов и добавиш хубаво червено вино, което да отвърже езиците и спомените, и смеха... и онези истории, които знаете как започват, но винаги са с неочакван край!

Знам, че когато става въпрос за приготвяне на плато със сирена, най-важният елемент е качеството, не количеството. Не трябва да прекаляваме с избора си. Аз лично залагам на 3 до 4 сирена, които предлагат разнообразен вкус и най-вече различна текстура. Не претрупвам дъската с твърде много опции. За целта разчитам на чудесната празнична кутия на Castello. Селекцията от сирена е страхотна – силният и наситен вкус на синьо сирене, кремообразното и ефирно бри и свежият вкус на крема сирене Castello ананас и лешници. Ох, обожавам ги!

Главните герои може да са сирената, но това не означава, че не може да се забавляваме с придружаващи елементи. Аз лично включих любимите си студени меса, както и плодове като сушени кайсии, грозде и смокини. Няколко дипа, паста от дюли или дори мед – и празничният чийзборд за споделяне с най-любимите приятели е готов.
Ако искате да добавите нещо наистина специално, можете да направите свои собствени творения от сирене. Всичко, от което се нуждаете е: Brie Castello Creamy White, крема сирене, малко порто, бренди или шери, една чаена лъжичка сушени люти чушки, меки билки и ситно нарязани орехи, за да създадете празничен комплимент за вашата маса, на който да се наслаждавате с препечен хляб или бисквити. Направете този дип и да - няма да съжалявате!


Бърз съвет преди да започнете: сиренето винаги трябва да се сервира на стайна температура, така че го извадете от хладилника поне 30 минути, преди да го сервирате. Ключът към изграждането на чиния със сирене е да започнете с по-големите предмети като купи (пълни с дип, мед, маслини и т.н.) и сирена. След това добавете студените си меса и хляб, или бисквити. Можете да навивате, подреждате или разпръсквате студените си меса, просто се забавлявайте. Накрая е време да добавите съставките - „пълнител“ в празнините като ядки и плодове.

Сервирайте с хубаво червено вино и просто се наслаждавайте на приказните споделени мигове по Коледа.

(в материала има продуктово позициониране)