Има само броени часове до 14-ти февруари и тъй като сме в месеца на любовта и виното, днес реших да ви дам някои ценни съвети за това как да не попаднете неподготвена в капана на обичта. Разбира се, като не се изкушавате от малкото парченце сирене!

Момичета, на пазара има толкова видове синьо, бри и камембер (обожавам ги и трите), че изобщо не си заслужава да влизате в любовен капан заради парченце сирене, което случайно се е изпречило на пътя ви. И най-важното - трябва винаги да знаете, че капана със сиренето залагате вие. Всъщност може да не е точно примамка. Може да е романтична вечеря, една дъска с няколко вида страхотно сирене, шепа малини и чаша добро вино...

Часове преди Свети Валентин пиша този материал, за да ви вдъхновя да търсите големите удоволствия в малките детайли. И така ето на какви въпроси ще отговоря днес:

Коя е перфектната връзка?

Перфектната връзка е като добре подредената дъска със сирене. Трябва да има класически моменти, но няма да се получи хубаво, ако не добавите нещо пикантно, което кара сетивата ви да настръхват. Добавяте и щипка лукс (парче синьо сирене) и нещо наистина нетрадиционно, което да покаже личния ви почерк - например от любимото ми прясно датско сирене на Castello с билки и див лук. Не забравяйте, че рецептата за обич е в разнообразието и качеството. Има значение дали ще сложите на дъската няколко парчета датско сирене с доказани в годините преимущества, или просто ще стреляте на посоки с продукти, чиято история не познавате. Затова аз винаги залагам на изпитаното качество и знам, че ако наредя на една дъска няколко вида сирене Castello, няма да сбъркам.

Разчупи правилата

Повечето жени тайно мечтаят да са успешни на всички фронтове - хем да са любящи майки и съпруги, хем да са изрядни на работа, хем да са добри домакини. Звучи като непосилна задача, нали? Но не е, особено ако се научиш понякога да разчупваш правилата. Ако има мисия, която всяка една от нас има в живота си, то тя е да погледнем извън рамките и нормите.

Два вида супа, основно и десерт? А защо тази вечер не го дарим с емоции? Да сложим хубава рокля, да нарежем малко синьо сирене, бри и камамбер, и да вземем най-дъхавото вино, което открием на рафта в магазина. Мисля, че той ще ни го прости и дори ще остане доволен. Може би дори ще се усмихне от нашето решение да бъдем романтични. А за сиренето... Ще го начупим с ръка, така че всяка хапка да носи отпечатъка на нашата длан. Така тя ще бъде уникална и единствена - макар и не със съвършена форма.

С любовта е същото. Опиташ ли се да я сложиш в рамки, свършено е с теб. Винаги ще се намери някой, чийто кубчета сирене са по-перфектно нарязани от твоите. Затова, бъди неповторима. Тогава мъжете ще искат винаги да вървят с теб по пътя, защото ще знаят, че това е единственият им шанс да попаднат в онзи омагьосан свят на жената, която не се страхува да живее извън рамките на традицията.

Сладките моменти

В месеца на любовта те предизвиквам - заложи на сладките моменти. Не ги пропускай както в любовта, така и в ефектно наредената дъска със сирене. Сравнението ти звучи странно? Грешиш! Ако се замислиш, всичко е въпрос на смелост. Понякога просто трябва освен към соленото, да посегнеш и към зелената ябълка, крушата, смокините или гроздето. Когато опиташ комбинацията от плодова сладост и соленото меко сърце на сиренето, вече ще знаеш, че смелите решения винаги дават добър резултат. Точно така е и с любовта.

Какви са тайните трикове ли? Просто няма такива

Часове преди Свети Валентин, когато всички красавици ще тръгнат по улиците с червени балони с хелий и приказни букети, единственият въпрос, който не бива да си задаваш, е каква е тайната на перфектната връзка. Просто няма такава. Триковете са крият в малките решения, които взимаме всеки ден. Дали може да сбъркаме? Разбира се, че да. Винаги има такъв шанс. Но все пак, ако трябва да ти дам някакъв съвет - не се оставяй на случайните моменти. Ще ти дам пример - когато избирам сирене измежду многото на щанда, винаги предпочитам датското Castello. Защото съм сигурна в качеството и във вкуса му.

И още нещо. Има много различни видове и нетрадиционни форми. Просто понякога искам половин малка пита, а не цяла. Харесва ми, че някой някога е събрал смелост, разрязал е традиционната форма на две, опаковал я е и сега аз мога да избирам от нещо, което никой друг не предлага. Половин парче иначе кръгло сирене.

Смелите решения понякога ни предпазват от капана със сиренето. Тайната е в това да знаеш, че колкото и примамливо да ти изглежда, щом не си сигурна в качеството, по-добре е да си вземеш няколко парчета сирене сама. И да ги избереш. И да им се насладиш. И да си кажеш "Да, избегнах и този капан. Хубаво е човек да прави правилните избори в живота си".

В това е вкусът на щастието, повярвай ми!

(в материала има продуктово позициониране)