Автор
Весела Георгиева

5 неща, които всяка българска жена трябва да може да сготви. А вие можете ли?

В очите на всеки мъж добрата жена е и добра домакиня. А това означава, че трябва да може да приготвя поне няколко основни ястия, характерни за държавата, в която живее. Нали знаете, че любовта на мъжа минава през стомаха...

И така - има си неща, които бабите предават на внучките си. И това ся рецептите, останали в семейството, ако не от векове, поне от години. Кои са петте ястия, които ви гарантират статуетката "най-добра домакиня"?

Баница

Тя е част от трапезата на българина от векове. Хапваме я със сирене, извара, спанак и тиква. Може да бъде редена, вита или дърпана. Добре да можете да приготвяте поне една от тях!

Супа топчета

Няма български мъж или дете, които да не обичат супа топчета. Тя е почти толкова любима, колкото и пилешката. Едно от любимите неща на сина ми в детската градина. Топличка, вкусна и засищаща.

Пълнени чушки

Лесно се правят, а са толкова вкусни. И точно сега им е сезонът - на чушките. Така че ако още не сте придобили тренинг, действайте. Малко кайма и ориз, подправките и хоп - ястието е готово. Ухае вкусно и е чудно за есенните вечери.

Мусака

Без нея няма как да минем. Вкусна, с картофи или патладжан, може и с тиквички - според предпочитанията, това е една от най-вкусните родни гозби. Обожавам я. Гарнирайте с малко кисело мляко, добавете пресен топъл хляб и няма да има кой да говори на масата...

Боб чорба

Чудно решение за есенните вечери. Топлата бобена чорбица е сгрявала не една душица. Но си иска търпението и майсторлъка. Както и точните подправки. Бобът се вари поне три води, после чак се посолява, добавят се доматки, чушчица, джоджен. И... Добър апетит!