Декорирана стена със страници от книга

23 юни 2011 | 15:28
10079
5
5

Ако искате да създадете в дома си ефектна, нестандартна и едновременно с това евтина декорация, използвайте за целта обикновени страници от книги.

Ако не искате да съсипвате книгите, можете да ги преснимате на ксерокс едностранно.

Проектът е особено подходящ за кътчето за четене в хола или детската стая, където добавя тематичен детайл.Задължително се прави в сухи помещения, тъй като хартията ще се повреди от влагата.

Какво ще ви е необходимо за декорацията:

Страници от книги, оригинални или преснимани на ксерокс машина; широка четка, срязана под ъгъл; макетен нож и лепило за тапети.

Освободете помещението от обзавеждането и почистете стените. Не е необходимо да покривате пода с найлон, защото ще използвате лепило за тапети, но можете да поставите парче опаковъчна хартия само в сектора, в който работите.Залепете с тиксо една страница в средата на стената – това е началната точка, от която ще оформяте стенната декорация във всички посоки.

Нарежете страниците или ксерокопията с макетен нож. Смесете съставките за пастата за тапети в малка кофа. Ако се налага, осигурете си стълба, за да достигате по-високите части на стените.Ако е необходимо, налейте малко количество от пастата за тапети в малък съд, за да не се налага да разнасяте цялото количество, докато работите.

Натопете четката в сместа и я разнесете върху гърбовата страна на страница. Създайте равномерен слой паста и залепете на желаното място страницата, като притиснете добре повърхността й, за да не остават балончета с въздух.Нанесете сместа върху втори детайл и го залепете до първия, като леко припокриете повърхностите им. Ако искате да виждате снимки, картинки или изображения върху листа, уверете се, че ще поставите точно тази страница така, че изображението да се вижда, без да го закривате с други страници. На този етап, в конкретния сектор, залепвайте страниците само във вертикална посока.Сменете посоката на залепване на страниците – започнете да залепвате и припокривате детайлите хоризонтално, така че стената отдолу да не се вижда въобще. Този микс от хоризонтални и вертикални страници създава визуален ефект и осигурява по-добра текстура.

Когато достигнете до ъглите, рамките на прозорци и врати, или до первазите, залепете страниците и ги срежете по ръбовете с макетен нож. Същото важи и за други вградени детайли – контакти и електрически ключове.

Оставете лепилото за тапети да изсъхне добре. Comfort.bg съветва отгоре да нанесете безцветно покритие, което да създаде защитен слой върху хартията.

Още по темата

Коментари

5 vanessa
  29 юни 2011 | 04:03 отговор
 

Харесва ми само втората снимка (със кораба)...., но за една стена изглежда добре ако се направят и четирите така смятам, че няма да е красиво. (лично мое мнение) и съм съгласна с коментар 1, не е хубаво да се съсипват книги, ако има хора които ще осъществят тази идея... по-добре да се ксерокопират. :)

 
4 siyana
  26 юни 2011 | 07:41 отговор
 

... Хора, то си пише , че ако не искате да унищожавате книгите може да ги ксерокопирате. На мен ми харесва, но не бих го направила.

 
3
  23 юни 2011 | 19:33 отговор
 

yjasno grozno i neprakti4no da ne govorim 4e se susipvat knigi izglejda kato mqstoto na nqkoi klo6ar

 
2 Didi
  23 юни 2011 | 16:40 отговор
 

+ 1

 
1 siwrm
  23 юни 2011 | 16:02 отговор
 

Нещо не ме кефи как се унищожават книгите.

 

Добави Коментар