Автор
Антония Дамянова

Еха! Да надникнем в провинциалната британска вила от 16-ти век на Сиена Милър (Снимки и Видео)

Интериорното списание Architectural Digest бе гост в провинциалния дом на актрисата Сиена Милър. Къщата, в която ще надникнем днес благодарение на изданието, е след основен ремонт, направен в традиционния английски стил от 16-ти век, съчетал в себе си известна доза съвременни нюанси.

„Къщата на хобит“, както самата тя нарича любимото си кътче за отмора, е разположена в Бъкингамшър, Англия, и е само на 45 минути от Лондон. Имотът има сламен покрив върху керемидите и е заобиколен от вълшебни ливади, а мястото 40-годишната блондинка нарича „моят рай“.

View post on Instagram
 

Сиена е едва на 25 години, когато купува кащъта. Едва наскоро, по време на пандемията, тя решава да се заеме с основен ремонт и преустройство на вилата в традиционен провинциален стил. Решението за изгледа и интериорния дизайн тя оставя изцяло в ръцете на своята приятелка – режисьорката Габи Делал. А когато вижда крайният резултат, актрисата възкликва с възхита: „Знаех, че Габи е човекът!”

Започвайки обиколката в кухнята, звездата от „Американски снайперист“ показа вратите Crittall от 20-те години на миналия век и обширната печка Lacanche, която като запалена готвачка тя винаги е мечтала да има.

View post on Instagram
 


„Да имаш такава стара къща е магическо нещо, но съвременните щрихи наистина пасват“, казва тя пред AD.

Трапезарията е част от разширение, направено към къщата през 70-те години. Отличава се с висок таван и огледала, създаващи илюзията за повече пространство. От нея се минава към уютна гостна, изпълнена с красиви цветни мебели, огромна камина и пиано, подарено на Милър от първото ѝ гадже.

View post on Instagram
 

Във вилата има цели шест спални. Актрисата се шегува, че къщата ѝ е „най-голямата малка къща, която някога сте виждали“. Тя добавя още, че паяжините са естествен чар на селския ѝ дом, заедно с нейния кът за вино.

„Уютната стая“, както Милър нарича всекидневната, е мечтано допълнение към нейното историческо жилище. Със своя нисък таван и оригинални греди мястото е просто магично, а актрисата обяснява колко е „изключително, че семейства през 1550 г. са живели в тази къща“.

View post on Instagram
 

Придвижвайки се горе, Милър казва пред списанието, че стаята на 9-годишната ѝ дъщеря Марлоу „е нещо като стаята на Джейн Остин“ – очарователна стая с малки стари прозорци.

Накрая актрисата отваря врати и към своята ослепителна спалня, напълно преустроена от Делал. Помещението грабва със зашеметяващите си детайли, сред които фенер от стъкло от Мурано, висящ от високия таван, и удивителни тапети, изобразяващи „танцуващи голи дами – вещици“, както Милър ги описва.

View post on Instagram
 


„Това е рай, който спи в моята стая и се събужда с утринната светлина, филтрираща се през завесите“, казва тя. Комплект ретро врати със стари стъкла отвеждат към тихия идиличен балкон с изглед към поляната. Значението на детайлите се пренася в банята, която се гордее с антични салонни врати и марокански плочки под душа.

Навън вилата разполага с градина, която има редица уникални удобства като къщичка за игра, барбекю, езерце и външна постройка. Според Милър външната постройка някога е била скучен склад, докато Делал не я е превърнала в „най-романтичната спалня в имота“. Бившият склад сега може да се похвали с печка на дърва и ретро табели, вградени във високия таван.

View post on Instagram
 

От няколко месеца насам 40-годишната Сиена се наслаждава на страстна любов с 26-годишния модел и актьор Оли Грийн. Двамата се появиха за първи път като двойка на червения килим на вечерята преди наградите „Оскар“ в началото на тази година, а неотдавна бяха забелязани един до друг на мач от тенис турнира „Уимбълдън“.

View post on Instagram
 


Сред мъжете, имали шанса да бъдат обичани от английската актриса в миналото, са Том Стъридж (от когото тя има дъщеря Марлоу), Даниел Крейг и Джъд Лоу.

Четете още: 6 вещи от кухнята, които изсмукват добрата енергия и благополучието