6 вещи от кухнята, които изсмукват добрата енергия и благополучието

Кухнята е място, което обичаме да затрупваме с какво ли не в стремежа си да разполагаме с всичко във всеки един момент. В стремежа си да бъдем перфектни домакини обаче, се затрупваме с излишни вещи. А всичко ненужно и неизползвано възпрепятства свободния поток на положителната енергия и щастието в дома.

За да привлечете щастието в дома си, незабавно се отървете от тези неща...

Кутии за храна

Съхраняването на зърнени храни или готвена храна в кутии е удобно. Но не затрупвайте кухнята си с повече кутии, отколкото използвате. Освен че заемат много място и отнемат от естетиката на кухненския дизайни, те са и причина за енергийния застой в живота ви.



Стари или напукани съдове

Не дръжте в кухнята или където и да е на друго място в дома стари или напукани чаши, или такива с отчупени дръжки. Заредете дома си с положителнан енергия, като си набавите нови и красиви съдове, а от вехтите и повредени такива незабавно се отървете.

Кухненски уреди

Кухненски уреди от типа на месомелачка, сокоизстисквачка, блендер и всякакви други модерни кухненски роботи, са добре познати на всяка домакиня. Ако обаче те не се използват редовно, а само стоят и събират прах, това неминуемо ще довенесе неприятности на притежателите им. Неизползваните уреди пречат да се привлече щастие, а повредените - натрупват отрицателна енергия.



Ножове

Колкото повече ножове трупате в къщата, толкова по-често ще се случват дребни инциденти: порязвания, натъртвания, дори и спорове и конфликти с близките. Ножовете имат силна отрицателна енергия и ако се трупат, без да се използват, в дома могат да настъпят неприятности.

Найлонови торбички и опаковки

Не изпълвайте шкафчетата в кухнята с купища найлонови торбички. Освен че с тях внасяте в дома си микробите, донесени от улицата, найлоновите торбички нарушават естественото хармонично протичане на енергийните потоци, блокират достъпа до положителна енергия и крадат благополучието.

Застояла развалена храна

Не затрупвайте кухнята си с повече от необходимата ви за даден период храна. Купуването на промишлени количества е безсмислено. При толкова много буркани и торбички рискувате да не забележите изтеклия срок на годност върху опаковката на определен продукт, а така може да навредите на вашето или на близките си здраве. Освен това продуктите с изтекъл срок на годност оказват отрицателно въздействие върху финансовото състояние, което няма как да не се отрази на атмосферата в дома.

Четете още: Фън Шуй съвети за любов