Всеки малчуган би бил щастлив да има своя собствена кухня, в която да готви съвсем като мама и тати. Нещо повече – това е не само забавна игра, но и добър начин да развиете въображението, фината моторика и уменията на детето да се справя със света.

Но ако държите малката кухня на детето ви да бъде наистина съвършена, ето кои са най-добрите предложения за 2023 година за играчки, които са не само красиви, но и здрави и истински функционални.



Дървена детска кухня Hape

За да е добра една детска кухня, тя трябва да бъде изработена от висококачествени материали и да предлага множество функции. Точно такава е дървената кухня на големия производител на детски играчки Hape. Елементите са безопасни и много здрави, а самата кухня толкова прилича на истинска, че детето дори няма да усети, че играе – в зависимост от модела може да разполага дори със съдомиялна, аспирация и микровълнова фурна! Изработена е от масивно дърво, сглобява се за около 15 минути и има голям комплект съдове и прибори – тигани, солници, чинии и др. Всички те се побират в шкафчетата, като в истинската ви кухня. Може да добавите допълнителни комплекти за готвене, дървен хладилник или дървени играчки-храни от същата марка.



Кухня за деца KidKraft Vintage

Тази кухня има сладък ретро стил и се предлага в три цвята – бяло, розово и червено. С нея детето ще разполага с хладилник и дори фризер, фурна, съдомиялна, микровълнова фурна. Копчетата на котлоните се въртят, а мивката е подвижна. Към нея може да добавите допълнителни аксесоари за кухня на марката – тостер, комплект съдове и прибори, блендер, кафемашина и др. Може да ви отнеме малко повече време да я сглобите, но резултатът ще се хареса на детето и то може да играе в нея часове наред. Размерите са компактни, което я прави перфектна за по-малки жилища.

Модерна кухня Classic World Superior

Тази невероятна играчка е изработена по прототип на истинска, модерна кухня и е просто зашеметяваща. Съдържа 12 части, които включват хладилник с машина за лед, фурна, котлони със звукови и светлинни ефекти, съдомиялна, микровълнова и изобщо всичко, от което се нуждае един истински готвач. Широка е по-малко от метър и е с толкова качествена изработка, че детето ще може да ѝ се наслаждава години наред без никакъв проблем.

Този бранд също позволява да допълвате кухнята с допълнителни елементи като кафемашина, тостери и готварски комплекти, изработени от дърво, както и играчки-храни от текстил и дори престилки и шапки за малки готвачи.

(платено съобщение)