От БГНЕС разкриват, че бившият дом на Елвис Пресли в Бевърли Хилс е бил обявен за продажба на цена от 13 милиона долара.

Певецът живя в имението във френски стил с четири спални и пет бани с тогавашната си съпруга Присила до развода им през 1973 г. Подобно на имението Грейсланд в Мемфис, щата Тенеси, почитателите на Еливс се стичаха с години в дома му в Лос Анджелис.

Входната врата продължава да е покрита със саморъчно написани послания от почитатели. Къщата, която била построена през 1958 г., неотдавна беше отдадена под наем на цена от 25 000 долара на месец.О

Агенцията за недвижими имоти, която обяви имението за продан, съобщи, че то се простира на площ от 4800 кв. м. и предлага забележителен панорамен изглед от града към океана.

То разполага още с плувен басейн и СПА , прозорци от пода до тавана, стъклени стени и прикрепена към него къща за гости.

Вижте още снимки в нашата галерия!!

Първоначално Елвис живял в къщата под наем, а през 1967 г. двамата с Присила я купили. През 1973 г. тя била продадена след развода на двойката.

Пресли почина през август 1977 г. на 42-годишна възраст. Тази година по повод 35-та годишнина от смъртта му над 75 000 почитатели се събраха със запалена свещ в ръка пред вратата на имението в компанията на Присила и дъщеря й Лиза-Мари.