Автор
Теодор Муховски

Трикове, с които мързеливите домакини могат да изгладят дрехите без ютия

Гладенето с ютия може да бъде много досадно, но е задължително, ако искате да сте елегантни и спретнати всеки ден. Можете да забравите за дългата и мъчителна борба с ютията, защото има много лесни трикчета, които са ефективни. Самото гладене отнема много време и нерви и е много по-добре ако може да си ги спестим. Все пак в днешно време времето ни е ценно.

Понякога, колкото и да се стараем, дрехите бързо се намачкват, въпреки че сме прекарали дълги часове с ютията. Най-трудно се гладят ръбовете на панталоните. Има няколко трика, благодарение на които можете да забравите за ютията и дрехите ви ще бъдат изгладени и спретнати.

Ето ги и тях:



Подберете си тъкани, издръжливи на измачкване

Намерете време да смените и актуализирате дрехите си в гардероба и наблегнете на тези, които са направени от устойчиви на намачкване тъкани. Те включват лен, меко трико и памук. За да направите така, че тези дрехи да изглеждат като изгладени е достатъчно да ги окачите на закачалка и да оставите необходимото разстояние между тях.



Извадете бързо дрехите от пералнята и ги закачете

Мързелът не е ваш съюзник. Щом пералнята машина спре да работи, веднага прострете дрехите си или ги закачете на закачалка. Това ще улесни тяхното изглаждане и ще ви спести много време, нерви и усилия, ако решите да хванете ютията. А някои дрехи може дори да нямат нужда от гладене, ако бъдат извадени навреме.



Използвайте пара

Можете да използвате топлата вода, защото тя ще изглади дрехите ви. Това е трик, който мързеливите домакини често прилагат. Закачете дрехите си на закачалки и ги поставете в банята. Затворете плътно вратата и пуснете топлата вода, така, че помещението да се напълни с пара. След час можете да видите, че дрехите ви са в идеално изправено състояние и даже не им трябва ютия.

Благодарение на гореизброените трикове, вие ще имате перфектно изгладени дрехи, без да имате нужда от ютия и време, за да ги гладите.



Четете още: Как да съчетаем ретро килима със съвременния интериор?