Великденски идеи: Силуети върху яйца

14 април 2012 | 09:50
10621
2
lepapierstudio.com
2

Тази техника на боядисване на яйца не е много различна от стандартната, като разликата е само в поставянето на лепенки с разнообразни силуети върху черупките. Изберете в какъв тон искате великденските яйца и какви шарки искате върху тях.

Какво ви е необходимо: сварени яйца, боя за яйца, силуети на хартия, макетен нож, маркер, самозалепваща се хартия или винил.

Как да ги изработите:

Започнете с избора на силуети, като ги оразмерите на компютър и ги принтирате върху самозалепваща се хартия.

Ако използвате самозалепващ се винил можете да очертаете изрязаните от хартия силуети върху хартиената задна част на повърхностите.

Изрежете с макетен нож фигурките. Отлепете защитната хартиена част и залепете формичките върху яйцата. Добре залепете хартията, особено по ръбовете, като минете с пръсти, за да не боядиса боята черупката под тях. Горещите яйца са по-добра основа за залепване.Потопете яйцата в паничка с разтворена боя и ги оваляйте от всички страни. Оставете да киснат според указанията върху опаковката на боята.

Отлепете внимателно стикерите, за да разкриете неоцветените повърхности с формите на силуетите.

Ако искате да обособите два оттенъка, можете да оцветите яйцата в основна разцветка, да ги подсушите, за да могат да залепнат стикерите, а след това да оваляте яйцата в по-наситена боя, така че основната разцветка да стои за формичките.

Още по темата

Коментари

2 :)
  14 април 2012 | 13:14 отговор
 

strahotna ideq!

 
1
  14 април 2012 | 10:31 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени